Systemingenjörer med inriktning mot säker kommunikation

Om tjänsten

Vi söker två Systemingenjörer med inriktning mot säker kommunikation inom totalförsvaret

Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att Försvarsmakten är under omvandling och tillväxt.

Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige?

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande jobb inom ett område som är i ständig tillväxt. Du kommer att jobba under stor frihet där du kan forma din arbetsdag till stor del själv. Ny teknik införs ständigt, vilket gör att du kommer hela tiden mötas av nya spännande utmaningar.

FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet och har ansvar för drift och underhåll för stora delar av Försvarsmaktens infrastruktur för kommunikation, radio, radar och IT-system. Systemenhetens uppgifter består i huvudsak att säkerställa att de tekniska systemen har den tillgänglighet som Försvarsmakten kräver.

Försvarsmakten har fått ett utökat uppdrag att stödja MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) i drift och driftnära förvaltning av system SGSI (Swedish Government Secure Intranet).

SGSI är ett intranät för säker kommunikation mellan myndigheter i Sverige och Europa. SGSI verkar för tids- och verksamhetskritisk operativ kommunikation av flera centrala operatörer inom totalförsvaret.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten som systemingenjör SGSI kommer att kräva stort eget ansvar och engagemang från start och du, tillsammans övriga kollegor och myndigheter, har en viktig roll i Sveriges totalförsvarsförmåga. Du kommer att stödja MSB i genomförandet av övergripande teknisk förvaltning inom området SGSI samt vara kontaktyta mellan flera olika aktörer inom totalförsvaret.

Du kommer att arbeta med förvaltning av logiska nät (datanät) i fysiska IT/teleinfrastrukturer med ingående delsystem och funktioner. Du kommer att agera som tekniskt systemstöd och hantera designfrågor i nya systemlösningar.

Du ansvarar för att vidmakthålla redan etablerade systemlösningar enligt SLA (Service Level Agreement), som är framtaget mellan Försvarsmakten och MSB. Du kommer att arbeta med framtagning av omsättnings- och förvaltningsplaner, arbeta med livscykelhantering för signalskyddssystem och IT-säkerhetsfunktioner samt ”Problem/Change/Ändringsstyrning”. Du kommer att rapportera behov av förändringar till ansvarig tekniksystemledare och materielområdesansvarig.

Du kommer att arbeta i miljöer som erbjuder möjlighet till ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med övriga kollegor och myndigheter varvid hög social förmåga och flexibilitet krävs.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder:

 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter
 • Flexibel arbetstid
 • 35 semesterdagar per år för dig som är över 40 år
 • Möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid samt viss ersättning för läkemedel och besök
 • Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning eller motsvarande utbildning inom IT/Telecom
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av utvecklings- och förvaltningsarbete inom IT/Telecom
 • Erfarenhet av signalskyddssystem och signalskyddsnära IT-säkerhetsprodukter
 • Erfarenhet av förvaltning av tekniska system inom IT/Telecom
 • Erfarenhet av praktisk ledning av andra människor
 • Kännedom om ledningssystem och dess infrastruktur inom Försvarsmakten

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är van att leda och engagera och har en stor personlig drivkraft. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du har god administrativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller inte anställd personal inom Försvarsmakten).

Individuell lönesättning tillämpas. 

Tillträde Enligt överenskommelse

Arbetsort: Arboga

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Chef Vidmakthållandeavdelningen, Jonas Hammarstedt, 010-823 2155

Chef DokumentMaterielsektionen, Jonny Tillgren 0706-71 57 52. 0451-382810

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS;

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Johan Nestwall-Boo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-24

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 september 2021
 • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-10-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan