Driftstyrningsingenjör ledningssystem/sensorer

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Har du kunskap och erfarenhet av drift och underhåll av fartyg och båtar? Vill du arbeta i nära dialog med Marinens förband gällande underhåll av ledningssystem/sensorer ombord alla marinens plattformar. Då är detta en spännande utmaning för dig!

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Om enheten
Driftsstyrningskompaniet utformar och upphandlar tekniskt underhåll både förebyggande och avhjälpande underhåll för marinens fartyg och båtar. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarsmakten samt i nära samarbete med Försvarets materielverk och industrin. Avdelningen består av 70 medarbetare fördelade på tre enheter med verksamhet i Karlskrona, Haninge/Berga och Nynäshamn/Muskö. Denna tjänst är placerad i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Driftstyrningsingenjör har du ansvar för förebyggande samt avhjälpande underhåll på några av marinens enheter avseende våra ledningssystem och sensorer (radar, sonar) främst på korvetter. Du bereder underhållsbehov i dialog med förbanden samt åtgärdar dessa genom att specificera, lägga beställningar samt följa upp leveranser och ekonomi. Du kommer även delta i och lämna tekniskt stöd åt produktledningen inom långsiktigt vidmakthållande.

Kvalifikationer
• Genomförd och godkänd officers- eller specialistofficersutbildning
• Du har en avslutad teknisk utbildning med inriktning elektronik eller annan motsvarande utbildning
• Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift och behärskar även teknisk fackengelska
• Körkort B

Meriterande
• Kunskap inom teknisk systemutformning av marina ledningssystem
• Erfarenhet från Försvarsmaktens marina system, till exempel i form av tidigare tjänstgöring som tekniker på någon av de marina flottiljerna
• Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens stödsystem t.ex. LIFT och PRIO
• Tidigare erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format samt erfarenhet av användning av driftuppföljningssystem

Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Att väga samman komplex information och visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad på så sätt att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt håller tidsramar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten
I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige
Arbetsort: Karlskrona
Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef Lars Ehnbom 0766-225010 lars.ehnbom@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
HR-Gen Magnus Olsson 0455-85071

Fackliga representanter:
Officersförbundet Urban Nyman
TCO/Försvarsförbundet Jan Wasberg
SACO Birgitta Strauss
SEKO Jan-Anders Nilsson
Samtliga nås via FM växel 010-820 00 99

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 september 2021
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan