HR-chef stridskraften Hemvärnet

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Stridskraften Hemvärnet står inför en spännande tillväxt och utveckling. Förbandsproduktionen och utveckling av stridskraften Hemvärnet leds från Rikshemvärnsavdelningen vid Högkvarteret. Som HR-chef har du en betydande roll och är stridskraftens främste företrädare inom HR-området. Du kommer att ingå i Rikshemvärnschefens ledningsgrupp och vara dennes främsta rådgivare gällande HR.

Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både eget ansvar och möjligheter att kompetensutvecklas. Försvarsmakten erbjuder dessutom sina medarbetare möjlighet att träna tre timmar i veckan på arbetstid.

Om enheten
Rikshemvärnsavdelningen är Rikshemvärnschefens stab för att kunna leda förbandsproduktionen av stridskraften Hemvärnet.  Stridskraften består idag av en stridsskola, fyra militärregioner med staber och territoriella förband, regionala utbildningsgrupper och totalt 40 hemvärnsbataljoner. Stridskraften består av ca 800 fast anställda samt ca 22 000 frivilliga i hemvärnsförbanden samt värnpliktiga i territoriella förband.

Du ingår i ett arbetslag, en sektion, med fokus på planering, genomförande och uppföljning av den verksamhet som leder till att Försvarsmaktens hemvärnsförband är bemannade och övade för att möta beredskapskraven från fred via kris till krig. Sektionen är bemannad av både militära och civila befattningshavare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ansvarar för samordning av HR-funktionen i stridskraften och leder härigenom personal- och arbetsgivarfrågor. Huvudsakligen sker denna samordning genom våra HR-chefer vid våra underställda organisationsenheter som består av fyra militärregioner och Hemvärnets stridsskola.

Förutom samordningsrollen har du en konsultativ roll där du utgör ett stöd till Rikshemvärnsavdelningen och HR-chefer vid våra underställda organisationsenheter.

Du kommer att utveckla HR-funktionen där du både kommer att utveckla och implementera stridskraftens HR-strategi där personal- och kompetensförsörjning står i centrum.

Huvudsakligen omfattas dina arbetsuppgifter av strategiska frågor men även operativ verksamhet är en del av arbetsuppgifterna. Du arbetar främst med fokus på förbandsproduktionen och därigenom är du också delaktig i planering och uppföljning av stridskraftens verksamhet.

Du ingår i Rikshemvärnschefens ledningsgrupp.

Rollen kan på sikt utvecklas till att ha personalansvar.


Kvalifikationer

Akademisk examen inom HR-området eller motsvarande kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.

Minst fem års erfarenhet av arbete inom HR-området i offentlig förvaltning.

Erfarenhet från det arbetsrättsliga området och förhandlingar.

Microsoft Office

Mycket god kommunikationsförmåga på svenska språket

Meriterande

Erfarenhet från arbete inom HR-området i Försvarsmakten.

Erfarenhet av verksamhets- och förändringsledning

Erfarenhet av arbete med personalekonomi inom statlig förvaltning

Erfarenhet av och färdighet i SAP (PRIO)

Körkort *B

Personliga egenskaper
Vi söker en HR-chef som är beredd att leda en bred verksamhet i en tid av både tillväxt och utveckling. Inom ditt kompetensområde kan du snabbt växla mellan ett strategiskt perspektiv till att hantera operativa frågor. Du har förmågan att arbeta självständigt, samt kan utveckla och driva frågor inom ditt ansvarsområde. Du är en prestigelös lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före din egna. Du har en god analytisk förmåga där du ser sammanhang och kan identifiera väsentligheter. Du har en förmåga att skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer i organisationen. Du tar initiativ och har förmågan att arbeta med flera frågor parallellt och kan i perioder arbeta i ett högt tempo. För att lyckas i rollen så är det viktigt att du har integritet och är ansvarsfull person som levererar resultat med god precision. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se

Övrigt
Civil befattning
Tillsvidare. Sex månaders provanställning tillämpas.
Heltid 100%
Arbetsort Stockholm
Tillträdesdatum: Omgående
Anställande förband är i nuläget Hemvärnets stridsskola, men du arbetsleds av Rikshemvärnsavdelningen vid Högkvarteret, din arbetsplats är Stockholm.

Upplysningar om befattningen
Sektionschef, Överstelöjtnant Patrik Berge
076-8826082

Fackliga företrädare

OFR O Lars-erik Lindblad

OFR S Lennart Klingare

SEKO  Roger Öberg

Ovanstående nås via telefon: 010-823 30 00


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-10-24. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 oktober 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmakten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-10-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan