Säkerhetshandläggare Skövde

Om tjänsten

Vi söker nu en säkerhetshandläggare till antingen Halmstad, Skövde eller Revinge.

Har du flerårig erfarenhet av säkerhetsarbete och söker en tjänst där du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Vad kan vi erbjuda?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att förena det professionella och det privata. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Du kommer att tillhöra stabsavdelningen med ca 30 engagerade och kunniga kollegor som har olika stödjande befattningar. Här arbetar vi med att stödja samtliga avdelningar på markverkstaden ( MvE) som finns spridda på 23 orter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att handlägga säkerhets- och IT-säkerhetsärenden på MvE, samt fortlöpande utarbeta och överse MvE regelverk samt interna rutiner och arbetsinstruktioner inom säkerhetstjänsten.

I övrigt så kommer efterfrågat stöd från avdelningarna inom enheten bestå av:
- Säkerhetsplanering (Säkerhetsskyddsanalyser med säkerhetsskyddsplaner)
- Fysisk säkerhet (Tillträdesbegränsning)
- IT-säkerhet
- Utreda säkerhetsärenden
- Genomföra regelbundna interna säkerhetsskyddskontroller
- Genomföra säkerhetsutbildning
- Befattningsanalyser

Kvalifikationer
• Eftergymnasial utbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Utbildning inom säkerhetstjänst
• Erfarenhet av administration och handläggning
• God datorvana
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• B körkort

Meriterande
• Erfarenhet av myndighetsarbete och stabsarbete
• Erfarenhet av säkerhetsskydd eller av liknande civilt arbete
• Erfarenhet av säkerhetstjänst i Försvarsmakten
• Erfarenhet av arbete i ISUS
• God pedagogisk förmåga

Personliga egenskaper
Du är en person med stor noggrannhet och stort säkerhetsmedvetande. Servicekänsla och samarbetsförmåga är också något du besitter, då befattningen innebär många kontakter med andra människor. Då delar av arbetet bedrivs enskilt måste du kunna arbeta under stort eget ansvar. Vi tror att du är en analytisk person som kan identifiera ett problems olika beståndsdelar. Du har förmåga att förstå konsekvenser av olika lösningsförslag. Du tar själv ansvar för såväl egna uppgifter som för det gemensamma resultatet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: heltid, dagtid
Alternativa arbetsorter: Halmstad, Skövde eller Revinge
Tillträdesdatum: snarast efter överenskommelse
Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes
Tjänsten är en civil befattning

Upplysningar om befattningen
Sektionschef Mette Wester: 072-395 34 59

Information om rekryteringsprocessen
HR Alexandra Falk: 070-848 17 61

Fackliga företrädare
SACO: Bengt Blom
OFR-S: Tony Svensson
SEKO: Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén
Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-24. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 september 2021
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-10-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan