Arméstaben söker Stf chef till TVK Mark

Om tjänsten

Arméstaben söker ställföreträdande chef till Teknik- och vidmakthållandekontor Mark (TVK Mark)

Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter.

TVK Mark leder och följer upp vidmakthållande av materielsystem inklusive drift och underhåll för all materiel som lyder under arméchefens materielområdesansvar, vilket till stor del handlar om all markbaserad materiel i Försvarsmakten. Inom stödavdelningen där TVK Mark ingår som en sektion, sker kommunikation främst med materielsektionen som ansvarar för anskaffande av materiel samt Teknisk chef som ansvarar för designansvaret för materielen. Externa relationer utanför Arméstaben tillhör det normala och vanligtvis med andra delar av Försvarsmakten, gentemot andra myndigheter tex. Försvarets materielverk eller med civila leverantörer.

Som stf C TVK Mark stödjer du chefen TVK Mark i lösande av sektionens uppgifter som syftar till att skapa tillgänglighet på materiel. Du kommer också att vara den som leder produktionsledningsdetaljen bestående av nio stycken medarbetare. Du är väl insatt i Försvarsmaktens materielprocess och drivs av att leda och förbättra materielplanering, materielfördelning och materielunderhåll. TVK Mark består av flera underordnade detaljkontor med totalt drygt 60 medarbetare som finns på 13 olika platser i landet varpå personalledning/frågor kommer bli en viktig del av din vardag.

Den utlysta tjänsten är placerad i Skövde och arbetsplatsen samordnas tillsammans med sektionens stabsresurs och annan personal som lyder under respektive detaljchef. Tjänsten omfattar såväl resor som deltagande i övningar. Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du krigsplaceras inom Arméstaben och ska kunna verka på din befattning i fred, kris och krig.

 Kvalifikationer

 • Officersexamen med vidareutbildningen till Mj (OF3)
 • Arbetat med materielunderhåll och teknisk tjänst inom FM
 • Dokumenterad erfarenhet av tjänst i chefsbefattning.
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenheter från ledande befattning inom FM materielunderhållsorganisation.
 • Erfarenheter från central stab, med inriktning logistik och teknisk tjänst.
 • Arbetat med planering och kravställning i flera tidsperspektiv med stort ekonomiskt ansvar.
 • Officersexamen med teknisk inriktning.
 • Arbetat med materielunderhåll och teknisk tjänst inom FMV.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har mycket god samarbetsförmåga och van vid att hantera många kontaktytor. Du drivs av att bygga goda relationer och är bekväm i rollen som samordnare.

Du är initiativtagande och handlingskraftig samtidigt som du är lyhörd, eftertänksam och ansvarsfull. Att du är serviceinriktad är en förutsättning för att lyckas i din roll likväl som en förmåga att förutse händelseutvecklingar och på så vis undvika oönskade situationer. Rätt person är självständig med ett driv för verksamhetens bästa och uppvisar ett mycket gott coachande ledarskap. Mycket stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet där ledaregenskaper kommer att väga tungt.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av (nås via FM växel 0505-451000)

C TVK Mark Mattias Bramstång. Mejl: mattias.bramstang@mil.se

Stf C TVK Mark Leif Rehnberg. Mejl: leif.rehnberg@mil.se

 

Fackliga företrädare (nås via FM växel 0505-451000)

SACO – Jan Johansson

SEKO – Christian Hedberg

OFR/O – Tomas Lahti

OFR/S – Clearance Arnstedt

 

Övrigt

Befattningsnivå: OF3

Tjänstföringsform: Tillsvidareanställning med placering Arméstaben/TVK Mark

Arbetsort: Skövde

Lön: Individuell lönesättning enligt FM kollektivavtal

Tillträde: 220201 eller tidigare enligt överenskommelse

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-24. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 oktober 2021
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Arméstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-10-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan