IT-försvarsförbandet söker Yrkesofficer

Om tjänsten

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Vi drivs av innovation, precision och säkerhet.

Domänen cyber är under ständig expansion, med nya hot och nya behov av kompetenser. Din uppgift kommer i huvudsak vara att arbeta med arbetsledning på en avdelning som ställer höga krav på ledarskap, pedagogiska egenskaper och färdigheter. Du kommer att leda civila och militära specialister som är spjutspetsen inom sina respektive områden kopplat till IT-säkerhet. Du är en viktig spelare inom arbetet med skarpa insatser och operationer på olika nivåer. Hos oss får du möjlighet att både utveckla ditt ledarskap samt få praktisk och teoretisk utveckling inom området cyber. 

Som person ser vi att du är lugn och kontrollerad i stressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv för att kunna fokusera på rätt saker i rätt tid. Du har lätt att skapa relationer till andra människor och samarbeta med olika typer av personer. Du tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. I ditt ledarskap är du den som leder och motiverar dina medarbetare för att kunna uppnå gemensamma resultat, du använder dig av ett anpassat ledarskap och skapar engagemang och delaktighet. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

 

Kompetenskrav

 • Genomförd specialist- eller officersutbildning
 • Minst 4 års arbetslivserfarenhet inom officersyrket där du har varit i en arbetsledande befattning
 • Har ett teknikintresse även på fritiden och vill utvecklas inom cyberförsvarsområdet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • B-körkort

 

Meriterande

 • Utbildning inom IT-säkerhet eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt
 • Erfarenhet från att verksamhetsleda dator- och nätverksoperationer
 • Erfarenhet från CERT- eller SOC-verksamhet
 • Genomfört bataljonsstabsutbildning
 • Genomfört kaptensutbildning
 • Erfarenhet av att leda civil personal i en militär kontext
 • Genomfört stabsbefälskurs
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens underrättelsefunktion
 • God förståelse av Försvarsmaktens organisation och ledningsstruktur

 

Övriga krav

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning.  Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Linn Karlsson på rekrytering-itf@mil.se

 

Välkommen in med din ansökan senast den 27 oktober. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”2108” på din ansökan.

 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 september 2021
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-10-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan