Två HR-handläggare till Livgardesgruppen (LGG)

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Vill du börja arbeta hos oss på LGG, få en egen bataljon att stödja i HR-frågor samtidigt som du får insyn i hur Hemvärnet fungerar? Då kan du vara den vi söker!

Om enheten
LGG, ett förmågeskapande krigsförband som är placerat i Kungsängen. Vår främsta uppgift är att utbilda, organisera och administrera fyra av hemvärnets bataljoner i Stockholms län. Gruppen har även till uppgift att stödja verksamheten för de frivilliga försvarsorganisationerna i länet samt vara beredd att leda insatser till stöd för samhället i övrigt. LGG är en av sex utbildningsgrupper som är underställda Chefen för Mellersta Militärregionen i dess verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR-handläggare ansvarar du för din egen bataljon med upp till 650 Hv-soldater i den dagliga HR-tjänsten med bland annat ersättningar, rekrytering och avveckling vilket inkluderar arbete i försvarsmaktens verksamhetsledningssystem SAP/PRIO och Mitt Försvarsmakten. Du kommer även att delta/stödja hemvärnsförbanden under genomförandet av övningar. Då du är en del av krigsförbandet LGG måste du vara beredd på att genomföra post-, vakttjänst även under fredstid.

Kvalifikationer
 
Goda IT-kunskaper, främst i word och excel.
Erfarenhet av arbete som HR-handläggare/administratör eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig av rekryterande chef.
God administrativ förmåga.
Flytande svenska i tal och skrift.
B-körkort.

Meriterande
Genomförd kombattantutbildning eller motsvarande.
Kunskap om/i PRIO.

Personliga egenskaper
Som person har du en hög arbetskapacitet och kan hantera en varierande arbetsbelastning. Du är van att arbeta med administration och har en god organisationsförmåga. Samtidigt som du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt kan du även anpassa dig till ditt närmaste team och samarbeta med andra människor på olika nivåer och i olika situationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tjänsterna är civila tillsvidareanställningar som inleds med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid, befattningarna innebär periodvis kvälls- och helgtjänstgöring.
Arbetsort: Kungsängen, Upplands-Bro. Tjänsteresor kan förekomma.
Tillträdesdatum: Snarast.

För upplysningar om befattningen kontakta:
C Plan/HR-sektionen, Paula Hedqvist 070-574 37 46

Fackliga företrädare:
OFR/O Per-Erik Pallin
SEKO Thomas Klasson
SACO Margareta Hessling
OFR/S Anders Hamrén

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 oktober 2021
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Mellersta Militärregionen - MR M
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-10-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan