K 3 söker HR-generalist till regementsstaben

Om tjänsten

Vill du arbeta brett och varierat med att stödja chefer i de olika HR processerna? Vill du ta del av en utmaning som får dig att växa? Vill du bli en del av teamet vid K 3 HR-avdelning G1? Allt detta i en militär organisation i utveckling!

Om avdelningen

Befattningen är placerad vid HR-avdelningen som är en del av K 3 regementsstab. Vid HR-avdelningen arbetar generalister, specialister och rekryteringsofficer för att stötta övriga delar av regementet inom strategisk- och operativ HR-tjänst. Avdelningen leds av HR-chef och Stf HR-chef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR-generalist kommer du att ge ett konsultativt HR-stöd i samtliga HR-processer till regementets chefer. Du kommer att stödja brett i frågor rörande kompetensförsörjning, rekrytering, avtalsfrågor. Mer djupgående arbetar du med regementets lönebildningsprocessen samt arbetsrättsliga utredningar.

Du kommer självständigt handlägga och driva olika ärenden. Det dagliga arbetet består av en blandning av administrativa arbetsuppgifter såväl som utveckling, förbättring och uppföljning av processer inom eget ansvarsområde. Samverkan med andra delar inom Försvarsmakten sker regelbundet.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom HR/personal-området eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömmer likvärdig
 • God datavana och mycket god förmåga att hantera Officeprogrammen
 • God administrativ förmåga
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort
 • Flerårig arbetslivserfarenhet av arbete inom HR 


Meriterande

 • Erfarenhet av liknande arbete inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av liknande arbete inom annan myndighet
 • Erfarenhet av att leda och samordna projekt
 • Erfarenhet av rekrytering
 • Informationsvana samt vana från att hålla utbildningar
 • Erfarenhet/kunskap av att arbeta i Försvarsmaktens stödsystem; PRIO, VIDAR och EMILIA


Personliga egenskaper
Rollen som HR-generalist ställer krav på att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ, likväl som att samarbeta. Vi värdesätter också att du har förmåga att arbeta strukturerat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Civil befattning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Karlsborg.
Tillträdesdatum: Snarast, enligt överenskommelse.


För upplysningar om befattningen kontakta:
Sofia Glimsveden, HR-chef G1

0505 45 10 00, sofia.glimsveden@mil.se 


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00, louise.arnholm@mil.se 


Fackliga företrädare:
SACO, Annelee Karlström

0505 45 10 00

 

OFR/S, Mikael Ekelund

0505 45 10 00

 

SEKO, Jan Arnholm

0505 45 10 00


OFR/O, Eva Härnqvist

0505 45 10 00


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31. Din ansökan ska innehålla intyg på utbildning, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Tester kan förekomma.

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt skyttebataljon och en underrättelsebataljon.
Den lätta skyttebataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 oktober 2021
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan