Handläggare internationella samarbeten

Om tjänsten

Vill du utvecklas på ett professionellt och personligt plan samtidigt som du gör skillnad för andra? Vill du testa dina egna gränser samt vara med och försvara Sveriges?  Har du erfarenhet inom internationella avtal och internationellt samarbete? Gillar du varierande arbetsuppgifter där den ena dagen är olik en annan? Försvarsmakten söker nu handläggare internationella samarbeten till materielavdelningen – är det du?

Om enheten
Materielavdelningen inom resursproduktionsenheten (RPE) i Högkvarteret ansvarar för utveckling, anskaffning, vidmakthållande och avveckling av materiel samt planerar och följer upp forskning och teknikutveckling. En allt större del av Försvarsmaktens verksamhet, inklusive materielavdelningens verksamhet, genomförs tillsammans med andra länder. Materielavdelningens internationella internationella verksamhet samordnas vid internationella sektionen.

Den internationella sektionen består av av ett litet team med sektionschef och tre handläggare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som handläggare internationella samarbeten innebär omväxlande arbetsuppgifter med många kontakter inom Högkvarteret och övriga delar av Försvarsmakten men även kontakter med Regeringskansliet och övriga försvarsmyndigheter. Som handläggare internationella samarbeten utarbetar du underlag inför främst bilaterala möten med andra länder. Arbetet innefattar även verksamhets- och processutveckling, internt Försvarsmakten och tillsammans med övriga försvarsmyndigheter.

Högkvarteret kommer att genomgå en omorganisation inom kort och du kommer i samband med den få tillfälle att utforma tjänsten för den nya organisationen


Arbetsuppgifterna ställer stora krav på självständighet, ett systematiskt arbetssätt, serviceorientering och förmåga att ha hög stresstolerans. Du kommer tillhöra Högkvarterets materielavdelning beläget centralt i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utarbeta underlag inför internationella möten och internationellt samarbete
 • Utarbetande av rapporter och presentationer
 • Utarbetande av lägesbild
 • Beredd att planera och delta i internationella möten

Kvalifikationer 

 • Akademisk examen på avancerad nivå inom samhällsvetenskap, ekonomi, teknik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant. Alternativt officer OF3
 • Minst 5-10 års erfarenhet av kvalificerat handläggningsarbete med fokus på rapportproduktion, analyser och verksamhetsutveckling vid t.ex. myndighet, offentlig verksamhet, advokatbyrå eller bolag
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska och svenska
 • God datorvana (officepaketet)

Meriterande

 • Kunskap/erfarenhet av Försvarsmakten eller försvarssektorn
 • Arbetslivserfarenhet från offentlig verksamhet
 • Kunskap i SAP och Sharepoint
 • Kunskap i franska och tyska


Personliga egenskaper
För att trivas i rollen krävs att du är flexibel, stresstålig och med en god förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt. Du har god förmåga att upprätta och vårda relationer. Detta ställer krav på att du är metodisk och organiserad i ditt arbetssätt. Du trivs med en omväxlande arbetsmiljö där ett lugnt tempo snabbt kan förändras till det motsatta. Det är viktigt att du är ansvarstagande och kan arbeta självständigt. För att lyckas väl har du erfarenhet från offentlig verksamhet eller erfarenhet av internationella avtal och samarbeten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Vikariat på 1 år, med god chans till fortsatt anställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: 1 december 2021


För upplysningar om befattningen kontakta:
Leonardo Arias 076-634 73 58

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Övlt Patrick Karlsson 08-788 97 70

Fackliga företrädare:
SACO HKV, Camilla Robertsson

OFR/O HKV, Arne Nilsson

OFR/S, Kjell Tetzlaff

SEKO HKV, Pia Almström 

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00
Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 oktober 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2021-11-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan