K 3 söker Personalgeneralist till 31.Bataljon

Om tjänsten

Om enheten

31.bataljon är ett lätt konventionellt elitförband med hög tillgänglighet med strid som huvuduppgift. Bataljonen verkar främst till fots och förflyttar sig med hjälp av olika typer av fordon, helikoptrar och transportflygplan. Bataljonen erbjuder tjänster inom strid, ledning, underhåll, sjukvård samt indirekt bekämpning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet är mycket brett och ställer krav på tempoväxling. Områden som personalgeneralisten hanterar sträcker sig över hela personaltjänstpaletten, allt från arbetsrätt och avtalstolkning, svåra samtal, chefsutbildning, rekrytering och inte minst administration.

Arbetet är till stor del självständigt och kommer ställa krav på flexibilitet, tålamod och beslutsamhet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är till stor del att vara ett konsultativt stöd gentemot bataljonens chefer vilket ställer höga krav på din förmåga att hantera olika personligheter och situationer. Vi ser gärna att du har ett strukturerat arbetssätt samt att du andas prestigelöshet.

Fystester genomförs årligen vid bataljonen.

 

Krav för tjänsten

 • Svenskt medborgarskap
 • Personalvetarexamen  
 • Godkänt Excelprov (genomförs vid intervjutillfället)
 • Godkänd vid försvarsmaktens säkerhetsprövning och registerkontroll
 • B-körkort

 

Meriterande

 • Genomförd värnplikt/GU eller GMU+BFU.
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift.
 • Militär erfarenhet eller erfarenhet av försvarsmaktens stödsystem, intranät eller diariesystem.
 • Tidigare erfarenhet från personal/HR-arbete.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund utgår från demokratiska principer och slår vakt om alla människors lika värde, om rättvisa, jämlikhet och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Intervju och tester

Beroende på antal sökande och om du uppfyller kraven för tjänsten kommer du att kallas på intervju och Excelprov i november, kallelse med mer information kommer att skickas till den mail du angivit i din ansökan.

 

Övrigt

Anställningsform: Civil tillsvidareanställning som inleds med provanställning.
Arbetsort: Karlsborg.  
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-06

Din ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev
 • CV och referenser

 

För mer information kontakta:

Personalchef Johan Halvardsson, johan.halvardsson@mil.se alternativt 070-850 14 58

 

Fackliga företrädare:

OFR/O: Eva Härnqvist

0505-45 10 00

 

OFR/S: Mikael Ekelund

0505-45 10 00

 

SEKO: Jan Arnholm

0505-45 10 00

 

SACO: Annelee Karlström

0505-45 10 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt skyttebataljon och en underrättelsebataljon.
Den lätta skyttebataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 oktober 2021
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-11-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan