Lärare Logistik - Fordonstjänst OR 6-8

Om tjänsten

Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, LogS, utbildar anställda och blivande officerare inom funktionen logistik och fordonstjänst till samtliga arenor i Försvarsmakten. På LogS arbetar ca 75 st officerare och civila.

Logistik- och motorsektionen genomför instruktörskurser inom bl.a. förnödenhetsförsörjning och fordonstjänst, samordnar kurser inom transporttjänst och logistik till sjukvårdsförbanden samt sammanhåller all Farligt Gods-utbildning i Försvarsmakten. Logistik- och Motorsektion genomför också ROK 2, TakA och befattningsskede Logistik för SOFU.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utveckla, planera och leda kurser. Du kommer att arbeta som lärare/kurschef på kurser inom fordonstjänst. Du stödjer utbildare på Försvarsmaktens förband med fackkompetens. Du deltar eller leder i projekt inom sektionens fackområde fordonstjänst.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer, OR 6-8
 • C-körkort
 • Instruktör i fordonstjänst

Meriterande

 • Bandvagnsinstruktör 206/208, 309 eller 410
 • Pansarterrängsbilsinstruktör 180, 202/203
 • MC-instruktör, terränghjuling eller snöskoterinstruktör
 • Militär trafikinspektör
 • Körkort A-DE
 • Erfarenhet av/kunskap om fordonstjänst på förbandsnivå
 • Erfarenhet av FM utbildningsprocess
 • Erfarenhet av projektledning

Personliga egenskaper

Befattningen ställer krav på stark ansvarskänsla och ledaregenskaper i lärare- och kurschefsrollen. Du är självständig, driven och har en positiv människosyn som du använder för att stödja verksamhet och medarbetare. Du vill utvecklas och utveckla andra inom ditt ansvarsområde.  Du besitter god samarbetsförmåga och kan snabbt anpassa dig till nya arbetsuppgifter. Ditt intresse för utbildning och utveckling präglar ditt sätt att arbeta. Du har också god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är placerad på Logistik- och Motorsektion, FM Logistik- och Motorskola, Trängregementet i Skövde.

Upplysningar om befattningen

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta C Logistik- och Motorsektion, mj Björn Perbring, tfn 073-318 67 18.

Fackliga representanter

Jörgen Eliasson alt Martin Zetterman, OFR/O.

De fackliga representanterna nås på tfn 0500-46 50 00 (vxl).

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-05. Vi vill att din ansökan innehåller personligt brev och ett CV.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Förbandets motto är: Logistik- vårt ansvar
Trängregementet tillhör armén och är det enda förbandet i hela Försvarsmakten som enbart jobbar med logistik. Logistik är ett samlingsbegrepp för förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst, transporttjänst och försvarsmedicin. Det innebär att regementet ser till att de stridande förbanden får det stöd de behöver för att lösa sina uppgifter, exempelvis mat, vatten, ammunition och drivmedel. Med våra sjukvårdsförmågor tar vi hand om de skadade och med våra transportförmågor ser vi till att förbanden kommer till rätt plats vid rätt tidpunkt.

Trängregementet utbildar, utvecklar och leder logistikförband. Förband som är omedelbart användbara vid insatser, såväl nationella som internationella.
Vid Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, som utbildar logistikofficerare för hela Försvarsmakten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 oktober 2021
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet – TrängR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-11-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan