Senior ekonom till Ledningsregementet i Enköping

Om tjänsten

Försvarsmaktens Ledninggsregemente är en attraktiv arbetsgivare i en växande kommun. En befattning på Ledningsregementet ger både möjligheter att utvecklas inom sitt arbetsområde och möjlighet till fortsatt engagemang inom Försvarsmakten, -  en arbetsgivare som prioriterar fysiskt välmående genom träning på arbetstid och balans mellan arbete och fritid. Välkommen med din ansökan!

Om avdelningen
Ekonomiavdelningen är en del av förbandets stab vilken har i uppgift att stödja förbandschefens arbete med att styra och leda förbandet. Ekonomiavdelningen har ett gott renommé och är en del av navet inom förbandet. Arbetslaget bestående av fem seniora och erfarna ekonomer (Förbandsekonomer) inklusive chef. Avdelningen präglas av ett positivt och öppet arbetsklimat där man löser uppgifter inom egna ansvarsområden men även tillsammans med andra i arbetsgrupper/projekt.


Huvudsakliga arbetsuppgifter som Förbandsekonom

Som Förbandsekonom ansvarar du självständigt för ett eller flera verksamhetsområden. Du är delaktig i arbetet med att planera, genomföra och sammanställa ekonomisk planering, budgetering, rapportering och uppföljning och du har en rådgivande, stöttande och viktig roll gentemot förbandets olika avdelningar och dess chefer. Vidare innehåller rollen;

 • Analys- och prognosarbete för Ledningsregementets olika verksamhetsområden
 • Budgetering och prognostisering
 • Planera och genomföra internutbildningar
 • Intern ekonomisk kontroll
 • Förbättringsarbete inom ekonomiavdelningen

 

Kvalifikationer

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller annan eftergymnasial utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Flera års aktuell och relevant erfarenhet av självständigt arbete med analys, prognos, budget, chefsstöd, ekonomistyrning m.m.
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från större organisation eller företag
 • Goda kunskaper i MS Officepaket med tyngdpunkten på Excel
 • God förmåga i tal och skrift i svenska språket
 • Körkort klass B

Meriterande

 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomi från statlig verksamhet eller annan politiskt styrd större organisation
 • Kunskap om Försvarsmaktens ekonomistyrningsmodell
 • Kunskap om Försvarsmaktens affärssystem PRIO
 • God pedagogisk förmåga

Personliga egenskaper

För att både trivas och prestera i rollen som Förbandsekonom ser vi att du är problemlösande, ser helhet såväl som detaljer, analytisk, ansvarsfull, har en god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete samt en god förmåga att leverera i tid och med god kvalitet. Vidare är du en trygg och stabil, kommunikativ och pedagogisk person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Civilanställd tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort:Enköping
Tillträdesdatum: 2022-01-01


För upplysningar om befattningen kontakta:
Daniel Melin, nås via växeln 0171-15 70 00. Epost daniel.melin@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-Specialist Anna Aurell -Sundvall nås på telefon 076-6105234. Epost anna.aurell-sundvall@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O, OF Enköping - Magnus Johansson

SACO –Ann-Marie Löfwenberg

SEKO - Christian Hedberg

OFR/S - Clarence Arnstedt

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-07. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 oktober 2021
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-11-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan