MUST söker medarbetare med erfarenhet av att förhandla avtal

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Var med och bidra till vår vision - Ett säkrare Sverige i en osäker värld.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Om enheten

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av säkerhetskontoret och ansvarar för att förebygga, upptäcka och motverka säkerhetshot riktade mot Försvarsmakten och dess intressen i Sverige och utomlands samt mot försvarssektorns skyddsvärden. Verksamheten bedrivs inom tre huvudsakliga verksamhetsområden. Säkerhetsunderrättelsetjänst, säkerhetsskyddstjänst och signalskyddstjänst. 

Signalskyddstjänsten förhindrar att obehöriga får insyn i eller kan påverka totalförsvarets IT-och telekommunikationssystem, samt säkerhetskänslig information inom såväl privat som offentlig verksamhet. Ledning och samordningssektionen vid avdelningen för krypto och IT-säkerhet söker nu en medarbetare med erfarenhet av att förhandla avtal. 

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig med erfarenhet av att förhandla avtal och gärna också med kännedom om signalskydd. Idag saknar vi en sammanhållande roll vid förhandling av internationella avtal som rör kommunikationssäkerhet (comsec-avtal). Dina tidigare erfarenheter, med att hantera och förhandla avtal gärna i ett internationellt sammanhang, gör dig lämplig att axla detta ansvar genom att utveckla och tillvarata denna verksamhet inom avdelningen. Detta innebär att en del resor förekommer, både inom och utanför Sverige. Som medarbetare kommer du även att stötta med din kompetens i andra internationella och nationella sammanhang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som jobbar eller har jobbat med att förhandla avtal eller att du deltagit i verksamheter och har kunskaper som vi bedömer likvärdiga. Du har en mycket god förmåga att dokumentera, strukturera och presentera information i tal och skrift. Goda kunskaper i svenska och engelska är självklart även det ett krav.

Meriterande

För att på bästa sätt klara av dina arbetsuppgifter är det bra om du har erfarenhet från signalskyddsverksamhet både nationellt som internationellt. Utöver det är det meriterande att ha jobbat som signalskyddschef. Har du en god förståelse för militär säkerhetstjänst och kunskaper om ledningssystem är även detta meriterande.

Personliga egenskaper

Du har en stark vilja att lära dig mer och att utveckla och strukturera processer. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra, även till personer som inte är kunniga inom samma område. En förutsättning för goda resultat i arbetet är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du har hög integritet, är prestigelös och initiativrik samt förstår vikten av kvalitet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Vi tycker att vår personal är viktig och med en anställning hos oss får du stora möjligheter att påverka balansen mellan arbete och privatliv. Brinner du, likt oss, för att lära dig mer och ständigt förbättras kan vi erbjuda dig ett viktigt arbete tillsammans med de bästa.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten är öppen att söka för både civil och militär personal. Arbetsort är Stockholm.

Upplysningar

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Peter Eidegren (Chef Ledning och samordningssektionen) tel. 08-788 83 28. Frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv ”Specialist Ledning och samordningssektionen” i ämnesraden.

Fackliga representanter

SACO/Försvar, Camilla Robertsson, OFR/S, Maria Ekelund, SEKO Lise-Lotte Larsson och för OFR/O Roger Ericsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-11-14. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 oktober 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-11-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan