Utbildningsförvaltare till Utbildningsenheten, OR 8

Om tjänsten

Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker nu en Utbildningsförvaltare till Utbildningsenheten, OR8, med placeringsort Uppsala.

Sökande enhet:

Utbildningsenheten tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Utbildningsenheten består av Säkförbandsavdelningen, Underättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkförbandsavdelningen finns i Halmstad, övriga avdelningar finns i Uppsala där befattningen också är placerad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som utbildningsförvaltare kommer du vara en del av enhetsledningen där du kommer arbeta nära Enhetschef och Stf Enhetschef gällande utbildningsfrågor. Du kommer att arbeta inom förbandet med att följa upp utbildningsprocessen samt vara kontaktyta mot övriga FM i utbildningsfrågor.

Du kommer även:

 • Utveckla och följa upp FMUndSäkC utbildningsinstruktion
 • Leda FMUndSäkC lokala utbildningsråd
 • Granska och bereda kursplaner inför lokalt utbildningsråd
 • Utgöra en beredningsresurs åt utbildningschefen i utbildningsrelaterade frågor
 • Följa upp och säkerställa att utbildningsprocessen håller önskvärd kvalité bland annat genom närvaro i utbildningsaktiviteter samt nära samarbete med lärare och kurschefer


Kvalifikationer:

 • Du är utnämnd förvaltare
 • Du är NBO lägst major
 • Du har erfarenhet inom utbildning och har dokumenterat goda chefs-och ledaregenskaper
 • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Du innehar B-körkort


Meriterande kvalifikationer:

 • Praktisk erfarenhet inom UndSäk-tjänst alt. MP/Säkerhetsförbandstjänst

 
Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har god förmåga till samarbete och samverkan såväl internt som externt. Du har en stark vilja att utveckla dig själv och ditt ansvarsområde. Du är driven och har god förmåga att arbeta självständigt och målinriktat, samt har hög integritet och är säkerhetsmedveten.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt:

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse

Befattningsnivå: OR 8

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Joakim Hahn, C Utbildningsenheten 018- 19 65 71

Jeanette Borén, HR-chef, tel 018-19 65 03

Fackliga representanter:

Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68

Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 84
Samtliga fackliga representanter nås även via telefonnummer: 010-820 00 99.

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 oktober 2021
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan