Chef Tåme skjutfält

Om tjänsten

Garnisonsstödsenheten (GarnsE) vid I 19 söker chef vid Tåme skjutfält.

Enheten stödjer förband inom Norra militärregionen med bland annat övnings-/skjutfält, skjutbanor samt andra utbildningsanordningar. Möjliggör övningsverksamhet för FM på civilt ägd mark och ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av miljöarbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som chef för Tåme skjutfält innebär att självständigt leda och planera den dagliga verksamheten vid skjutfältet. Skjutfältet är förnärvarande bemannat med en chef (militärbefattning) och två servicemän (civila befattningar).

Detta innebär bland annat  betjäning av skjutsäkerhetscentral, in- och utlämning av målmateriel. Planering och underhåll av skjutfältens arbetsmaskiner och fordon. Genomförande av tillträdesbegränsningsåtgärder enligt Skyddslagen samt drift- och underhållsåtgärder av skjutbanor, skjutfält och kvalificerad målmateriel.

I arbetet ingår verksamhetssäkerhetsuppgifter (upprättande av tillträdesförbud och avlysning av luftrummet) samt att stödja provledare ur Försvarets materielverk med beräkningar av riskområden.

I arbetsuppgifterna ingår även att stödja chefen för Garnisonsstödsenheten vid arbete med att vidmakthålla och utveckla I 19 sjösäkerhetssystem samt uppgifter för ammunitionsröjningsledare - Garnison (SäkR Amröj 1:18).

Arbetet som skjutfältsofficer innebär att man under vissa tider är beredd att arbeta vid I 19 samtliga skjutfält belägna mellan Kiruna och Härnösand.

Kvalifikationer

 • Lägst OR 7 - kontinuerligt tjänstgörande - tillsvidareanställd i Försvarsmakten
 • Körkort B
 • Militär nautiskbehörighet N8
 • Ammunitionsröjningsledare Övnings-/skjutfält

Meriterande

 • C körkort och förarbevis på lastbil, bandvagn, hjultraktor, grävlastare samt hjullastare med tilläggsutbildning för vinterväghållning,
 • Militärt förarbevis på motorhandsåg och röjmotorsåg,
 • VHF-SRC,
 • Brukarutbildning nivå A-C målsystem 2020 och 2015,
 • Militär besiktningsman för avtalsskjutbanor,
 • Tidigare tjänstgöring som verksamhetssäkerhetsofficer/marksäkerhetsofficer eller skjutfältsofficer.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, självständig, kreativ, samarbetsvillig och  utåtriktad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och färdigheter inom aktuellt sakområde.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Tåme

Tillträdesdatum: 2022-01-10 eller snarast därefter. Arbetsort: I 19/Tåme

 

För upplysningar om befattningen kontakta:

Frågor om din ansökan och tjänsten besvaras av Mikael Ståhl Chef för Garnisonsstödsenheten 0921-34 83 43.

 

Fackliga representanter nås via  växeln 0505-45 10 00

OF Bothnia: Per Davidsson

Försvarsförbundet Per Eriksson

SEKO-F Ann-Charlotte Aittamaa

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-29.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 oktober 2021
 • Plats: Skellefteå, Västerbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente – I 19
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-10-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan