Försvarsmaktens Hundtjänstenhet Söker Veterinär

Om tjänsten

Försvarsmaktens hundtjänstenhet (FHTE) tillhör Livgardet intill årsskiftet 2021/2022 då enheten övergår från Armén till Flygvapnet. FHTE ansvarar för produktion, uppföljning och samordning av tjänstehundar i Försvarsmakten ”från avelsplanering till operativt ekipage”.  FHTE har i uppdrag att utveckla hundtjänsten och att förse Försvarsmaktens krigsförband med tjänstehundar som motsvarar Försvarsmaktens högt ställda krav. Tillsammans med hundförare utbildas tjänstehundarna för uppdrag i Försvarsmakten, både nationellt och internationellt.

Just nu söker vi en Veterinär med placering vid FHTE i Sigtuna 


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som veterinär vid FHTE genomför du veterinärmedicinsk konsultation och behandling av FM tjänstehundar samt deltar som stöd vid enhetens testverksamhet i urval av nya tjänstehundar ur egen avel. Utöver det ansvarar du för utvecklingsarbetet vad gäller fysisk träning, friskvård och rehab av FM tjänstehundar. Arbetet sker i samarbete med avelsansvarig veterinär och genetiker, tillsammans verkar ni för en frisk och hållbar population av tjänstehundar.

Rollen innebär även att du lämnar stöd avseende veterinärmedicinsk rådgivning samt utarbetar hänvisning och bestämmelser till förband, skola eller centra där hundverksamhet förekommer. Du lämnar veterinärmedicinskt stöd inför insatser och militära operationer såväl nationellt som internationellt även gällande preventivmedicin. Du leder därtill utvecklingsarbetet avseende interna utbildningar inom hundtjänst för sjukvårdspersonal.


Kvalifikationer

 • Legitimerad Veterinär
 • Väldokumenterad erfarenhet av kliniskt arbete, gärna med arbetande hundar
 • Vara väl insatt i hygienrutiner och smittskydd inom klinisk djursjukvård
 • B-Körkort 

Meriterande 

 • Erfarenhet av tjänstehundsverksamhet
 • Erfarenhet som lärare alt föreläsare inom djursjukvård
 • Genomförd värnplikt eller annan tjänstgöring inom Försvarsmakten

Personliga Egenskaper

Vi förutsätter att du är en kommunikativ och omdömesgill person som har lätt för att samarbeta med andra. Du är prestigelös, trygg i din roll och har en god analytisk förmåga. Som veterinär vid FHTE representerar du Försvarsmakten och står i ständig kontakt med Försvarsmaktens personal, både internt och ute på förbanden, fodervärdar, andra myndigheter och externa samarbetspartners. I rollen som Veterinär vid FHTE är det därför viktigt att du behärskar det sociala samspelet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Chef Hundavdelningen Agneta Färnefors på tfn 070-606 16 98 alternativt Personalchef Mi Domicelj på tfn 072-351 12 19. Fackliga företrädare är OFR/S Kenneth Hartikainen, OFR/O Stefan Morin, SACO Johan Gillemyr och SEKO Thomas Klasson. Samtliga nås via växeln 08-584 545 00.

Övrigt

Tillträde snarast efter överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning. 

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-31.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 oktober 2021
 • Plats: Sigtuna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan