Ekonomichef

Om tjänsten

Ekonomisektionen är en del av genomförandeavdelningen på FMLOG Stab. Ekonomisektionens uppgift är att stödja förbandschefens arbete. Det innebär ansvar för ekonomisk planering och uppföljning, investeringar, redovisning/internkontroll och övergripande utveckling och resultat. Som ekonomichef har du ett nära samarbete med både operationschefen i uppföljningsarbetet samt planeringschefen i planering och budgetering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Rollen innebär att självständigt leda och ansvara för ekonomiarbetet på förbandet. Du företräder förbandet i ekonomiska frågor inom Försvarsmakten. Som ekonomichef är du tillsammans med medarbetare ledande/delaktig i arbetet med att planera, genomföra och sammanställa ekonomisk planering, budgetering, rapportering och uppföljning. Du arbetar även med fakturaflöden och bokföring. Du ansvarar för förbandets ekonomiska arbete inom planering, genomförande och uppföljning. I din roll stödjer du förbandsledningen i ekonomifrågor. Vid behov ansvarar du för planering och genomförande av internutbildningar inom eget ansvarsområde. 

Kvalifikationer
Relevant utbildning inom ekonomiområdet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Aktuell och relevant erfarenhet avseende ekonomiarbete innehållande verksamhetsanalys, rapportering, budgetering, uppföljning och verksamhetsstyrning
Goda kunskaper i MS Officepaket, framförallt Excel
Erfarenhet från större organisationer/verksamheter
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
Körkort klass B

Meriterande
Erfarenhet av ekonomiarbete inom Försvarsmakten
Kunskap om Försvarsmaktens affärssystem PRIO (SAP)
Erfarenhet av ekonomiarbete i myndighet

Personliga egenskaper
Du är en erfaren ekonom med god analytisk förmåga då arbetet inom prognos- och budgeteringsarbetet ställer krav på detta. I och med att arbetsuppgifterna är varierande och trycket ibland kan vara högt ser vi att du har en god flexibilitet samt förmåga att självständigt prioritera dina arbetsuppgifter.  Vi ser även att du har ett driv, är målinriktad samt har god samarbetsförmåga. Du besitter god pedagogisk förmåga och klarar att förmedla central information ur stora informationsmängder. Slutligen har du en attityd i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Detta är en heltidstjänst (100%). 6 månaders provanställning
Arbetsort är Stockholm

Kontaktperson
Stabschef Joakim Marklund joakim.marklund@mil.se Tel: 073-338 80 93

Fackliga representanter
Bengt Rainer, SACO
Bengt.rainer@mil.se Tel: 070-680 03 42

Håkan Antonsson, OFR/S
Hakan.Antonsson@mil.se Tel: 070-602 89 35

Torbjörn Bäckman OFR/O
Torbjorn.Backman@mil.se Tel: 070-695 30 22

Jörgen Stehn SEKO
Jorgen.Stehn@mil.se Tel: 035-266 35 47

Välkommen med din ansökan senast den 8 november 2021, den ska innehålla CV samt personligt brev som beskriver varför du är lämplig för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 oktober 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-11-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan