Wilska - Kontinuerligt tjänstgörande gruppchefer och soldater (GSS/K)

Om tjänsten

 

Kontinuerligt tjänstgörande gruppchefer och soldater (GSS/K)

421.pansarskyttekompaniet, Wilska kompani, ur 42.pansarbataljon. Bataljonen är till huvuddel bemannad med kontinuerligt tjänstgörande personal, placerad vid Skaraborgs regemente P 4 i Skövde. Kompaniet är i huvudsak bandgående, där stridsfordon 9040 tillsammans med våra skyttegrupper utgör vår främsta slagkraft. Vi behöver nu växa inför kommande internationella insatser och beredskap inom ramen för Arméns tillväxtplan.


Om enheten
Wilska kompani är ett kompani mån om traditioner men med blicken framåt. Sedan 2007 har kompaniet bland annat utbildat två värnpliktskullar, deltagit i flertalet internationella insatser samt bemannat den operativa reserven i två år och utgjort del i den EU-ledda stridsgruppen Nordic Battlegroup.

Sedan 2010 består kompaniet av kontinuerligt tjänstgörande soldater och officerare fördelat på tre pansarskytteplutoner och en stridstross. Kamratandan på kompaniet är stark och här finns en väl tilltagen erfarenhetsbank med många års tjänstgöring vid förbandet hos både soldater och officerare.

Vi erbjuderett arbete där utmaningar, omväxling, kamratskap och personlig utveckling utgör en central del av verksamheten. Vi är en resurs för högre chef som kan lösa uppgifter i hela konflikskalan. Tillgänglighet och ett lösningsfokuserat förhållningssätt definerar oss. Den fysiska förmågan är en del av tjänsteutövandet och således en viktig faktor. Träning genomförs ett flertal timmar i veckan under arbetstid, även det generella tjänsteutövandet är av fysisk karaktär.

Hos oss får du möjligheten att vara en del av ett förband som i det yttersta skall värna om demokratin, mänskliga rättigheter och människors lika värde. Du skall vara beredd på att tjänstgöra nationellt, men även internationellt. Är detta något för dig? - sök! 


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som vill bli en del av P 4 Skaraborgs regementes stående pansarskyttekompani. Vi söker vagnchefer, gruppchefer, ställföreträdande gruppchefer och skyttesoldater. Soldatyrket är av mycket omväxlande karaktär och ställer stora krav på den fysiska och psykiska presentationsförmågan. Att tycka om arbete i grupp är en självklarhet för dig som vill jobba här.

Kvalifikationer
 • Genomförd värnplikt alternativt GMU med godkända betyg
 • God fysisk förmåga

Meriterande
 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten
 • Militärt förarbevis
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring
 • Grundutbildad på Stridsfordon 90
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Skövde
Tillträdesdatum: 2022-01-01


För upplysningar om befattningen kontakta:
Stabsgruppchef Johan Olsson p4-wilska-rekrytering@mil.seFör information om rekryteringsprocessen kontakta:
Stabsgruppchef Johan Olsson p4-wilska-rekrytering@mil.se

Fackliga företrädare:
Officersförbundet Niklas Schöld och SEKO-F Lola Ahlgren, båda nås via vxl 0500-46 50 00Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-30. Din ansökan bör innehålla CV, relevanta betyg samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är ett stort regemente med flera enheter och har sin huvudort i Skövde. Till regementet hör 2:a brigadstaben, 41:a och 42:a pansarbataljonerna, 1:a tungtransportkompaniet och ett brigadspaningskompani. Sommaren 2021 börjar vi också utbilda inom artilleri. Vi verkar på övningsfält från Älvdalen i norr till Remmene i söder och samverkar med andra organisationen och myndigheter för att låta Sverige vara i fred.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 oktober 2021
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan