Stabsassistent till Högkvarteret

Om tjänsten

Om Avdelningen

Genomförandeavdelningen är en del inom Högkvarterets Produktionsledning och ansvarar för planering och uppföljning av verksamhet, ekonomi och personal inom förbandsproduktionen. Avdelningen är sammanhållande för verksamhetsuppdrag till försvarsgrenar och stridskrafter. Avdelningen består av ett 30-tal medarbetare fördelade på stabs- analys-, planering- och personalsektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stabsassistent vid Genomförandeavdelningen på Produktionsledningen kommer du att vara underställd stabschefen och handlägga ärenden rörande produktionsfrågor, inkluderande utveckling av avdelningens administrativa rutiner och stabstjänst.

I befattningen ingår det även att stödja stabschefen i dennes uppgifter samt ge administrativt stöd till avdelningens chefer.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av

Stödja stabschefen och stabssektionen
Fördela uppgifter (bevaka inkorg och fördela uppgifter i Outlook och VIDAR)
Sammanställa beslutsunderlag
Bokning av lokaler, möten, resor mm.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi erbjuder en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och en verksamhet med stor variation och hög komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål.
Träning som arbetsuppgift – tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28–35 semesterdagar beroende på din ålder.
Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har sinne för detaljer och som är noggrann ochstrukturerad. Du en lagspelare som presterar med hög kvalité, även under perioder med hög arbetsbelastning. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du har en god förmåga att självständigt prioritera och organisera ditt arbete. Du har en hög känsla för service, har en välutvecklad kommunikationsförmåga samt är utåtriktad och trygg i din roll.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

• Genomförd GU/VPL
Erfarenhet av expeditionstjänst
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
Mycket god administrativ förmåga

Meriterande

Befattningsutbildning och/eller tjänstgöring som stabsassisten
God förmåga i MS Office, Share Point och VIDAR

Övrigt

Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens Högkvarter på Banérgatan 62 i Stockholm.

Tjänsten är tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Stabschef Magnus Frykvall, magnus.frykvall@mil.se

Fackliga representanter

SACO HKV       Camilla Robertsson

OFR/O HKV      Arne Nilsson

OFR/S              Kjell Tetzlaff

SEKO HKV        Lise-Lotte Larsson

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-29

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 oktober 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-10-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan