BFA VID KALMAR OCH KRONOBERGSGRUPPEN

Om tjänsten

Om Södra Militärregionen
Chefen för Södra Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

Kalmar och Kronobergsgruppen (KRAG) i Växjö har till uppgift att under Chefen MR S utbilda, organisera och administrera de två hemvärnsbataljonerna i Kalmar- och Kronobergs län. Utbildningsgruppen har även till uppgift att genomföra grundutbildning (GU), samt stödja verksamheten vid de frivilliga försvarsorganisationerna.

Huvudsakliga uppgifter
Du skall ingå i ett plutonslag som bedriver utbildning av värnpliktiga vid Södra Militärregionen. Arbetsuppgifterna är i huvudsak att självständigt eller i grupp planera-genomföra-utvärdera övningar från soldatnivå till plutonsnivå. Du skall vara beredd att under pluton – kompaniövningar tjänstgöra  i befattning vid plutonen. I huvudsak bedrivs utbildningen vid Kosta Skjutfält, men kan även genomföras till del i hela Södra Militärregionen. Tjänsten innebär till del helg och kvällstjänstgöring. Du skall vara beredd att stödja övriga delar vid utbildningsgruppen. Tjänsten är till del fysiskt krävande under vissa perioder av utbildningen.

Kvalifikationer 

 • Genomförd militärgrundutbildning
 • B-körkort 

Meriterande 

 • Tjänstgjort som stf plutonchef
 • Instruktörsutbildning
 • Sambandstjänst
 • Sjukvårdstjänst
 • SUSA utbildning
 • Testledare Fysiskstridsvärde
 • Närkampsinstruktör
 • Övningsledare Skarpammunition
 • Övningsledare, KSP m/58, Grg m/48, p-skott m/86, AK 4/C, PSG90
 • Förarbevis PB 8, tgb11-20, Bv 206 och Lb
 • Erfarenhet från grundutbildningsverksamhet sedan tidigare ( VPL)

Personliga egenskaper
Du har god förmåga att arbeta i grupp och är utåtriktad samt har lätt att samarbeta med andra människor. Du har en hög arbetskapacitet, stresstålig och god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du skall ta ansvar och ha initiativförmåga, kunna omsätta teori till praktik. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på max ett år
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Växjö
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Upplysningar om befattningen
Vid specifika frågor kring tjänsten, kontakta KRAG/ C GU Pluton Fj Alexander Pontén, 072-384 63 08. Vid frågor om arbetsplatsen kontakta KRAG/C KRAG Övlt Patrik Råberg 070-750 13 37.

Fackliga företrädare
OF Thomas Johansson
OFR/S Sena Seladin
SACO Maria Iglesias
SEKO Sven-Erik Borg
Samtliga kan nås via växeln på 046-36 80 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 oktober 2021
 • Plats: Växjö, Kronobergs län, Sverige
 • Förband: Södra Militärregionen - MR S
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan