Marinbasen söker en kommunikatör

Om tjänsten

Om tjänsten


Marinbasen söker en kommunikatör till Stabsavdelningen. Avdelningen ansvarar för Marinbasens kommunikationsarbete, internt som externt, till stöd för våra övergripande mål och uppdrag. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Det säkerhetspolitiska läget i vårt närområde och i omvärlden har förändrats och regeringen har därför beslutat att den militära förmågan ska stärkas. För att bygga ett starkare försvar övar vi mer. Vi ska också vara öppna och berätta om vår verksamhet för omvärlden. Som kommunikatör bidrar du till att Försvarsmakten når de övergripande målen och du blir en viktig medarbetare i vår strävan att öka förtroendet för Försvarsmakten. Arbetet är omväxlande, med stimulerande utmaningar. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att följa och skildra verksamheten i fält, att skriva artiklar och publicera på webb och intranät och att formge annonser och broschyrer.

Som kommunikatör på förbandet kommer du främst att arbeta med det dagliga kommunikationsarbetet. Det innebär att du, utifrån planer och styrdokument i samråd med kommunikationschefen, bland annat kommer arbeta med att producera talepunkter, texter, bilder och filmer som bidrar till att kommunikationstjänsten inom Marinbasen når de satta målen. Som kommunikatör förväntas du även, efter förmåga, bidra i förbandets långsiktiga kommunikationsarbete. Du kommer även, med stöd av kommunikationschefen, ansvara för egna projekt.

Kvalifikationer

 • Kommunikationsutbildning på högskolenivå, alternativt motsvarande utbildning som          arbetsgivaren bedömer lämplig
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Mycket god förmåga att anpassa texter till olika kanaler och målgrupper
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och god förmåga på engelska
 • Vana av digitala informationskanaler
 • Goda kunskaper inom fotografering, både rörlig och stillbild samt bildbehandling    
 • Körkort klass B

Meriterande 

 • Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten alternativt en militär grundutbildning
 • Goda kunskaper inom grafisk formgivning med Adobes programvaror
 • Erfarenhet av kommunikation i sociala medier

Personliga egenskaper 

Du har en eftergymnasial utbildning och erfarenhet av praktiskt kommunikationsarbete. Vi tror även att du har lätt för att identifiera kommunikationsbehov, och att du har förmågan att bygga förtroende till chefer och medarbetare i organisationen. Du gillar att vistas ute i de miljöer där våra krigsförband verkar, exempelvis i samband med militära övningar.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper och lämplighet. För att trivas hos oss tror vi att du är en öppen och drivande person som är beredd att arbeta självständigt och ta stort ansvar. Samtidigt är du en lagspelare som inte tvekar att hjälpa dina kollegor när det behövs. Försvarsmaktens verksamhet är mångsidig och vi tror att du är en nyfiken person som har lätt för att sätta dig in i nya arbetsområden och uppgifter. Arbetsuppgifterna är varierade och tidsförhållandena ibland korta, vilket innebär att du bör vara flexibel och stresstålig. Du vill gärna lämna skrivbordet för att följa verksamheten, som pågår dygnet runt, året om i alla väder.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid dina personlig lämplighet.

 
Övrigt 

Befattningen är en civil befattning med placeringsort i Karlskrona. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Resor, främst inom landet, och arbete på kvällar och helger förekommer. Tjänsten ställer stora krav på fysisk förmåga.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av 


Kommunikationschef Carolina Lorentzson Nilsson, via e-post: info-marinb@mil.se

Frågor kring anställningen HR-generalist Ewa Remskog 0455-866 68 alt 070-634 13 97.

M a a övningsverksamhet har vi begränsade möjligheter att svara direkt på ditt mail eller telefon.


Fackliga företrädare

OFR/O Urban Nyman

TCO/Försvarsförbundet Jan Wasberg

SEKO Jan-Anders Nilsson

SACO Birgitta Strauss

Samtliga nås via växel 0455-85 000

 

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-17. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och referenser,

 

Vi kan komma att efterfråga arbetsprover. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 oktober 2021
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-11-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan