Göta Ingenjörregemente (Ing2) söker lärare Militärengelska/IKT pedagog

Om tjänsten

Göta ingenjörregemente (Ing 2) är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet utbildar och rekryterar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter. 

Nu söker Ing 2 en lärare i Militärengelska med kompetens inom området digitalt lärande med placering vid Utbildningsavdelningen på Fältarbetsskolan (FarbS).

Utbildningsavdelningen ansvarar för specialistofficersutbildning (SOU), verksamhetsförlagd utbildning inom ramen för officersprogrammet (OP), nivåhöjande utbildning för blivande kaptener (TAKA), samt fristående yrkes- och befattningskurser (YBK). Utöver detta stödjer Fältarbetsskolan såväl övriga delar av regementet som andra skolor inom Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att utbilda skolans elever i militärengelska samt att driva den digitala utveckling vad avser internetbaserat lärande.

Du kommer att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra kursansvariga och i lärarlag. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. utbildningsplanering, framtagning av digitala kurser, undervisning samt efterarbete. Viss form av översättningsarbete kan förekomma.

Du förväntas medverka i forum för erfarenhetsutbyten både inom ditt ansvarsområde såväl som inom andra områden. Du förväntas inom ramen för din profession kunna delta vid olika övningar samt bistå såväl övriga delar av regementet samt övriga Försvarsmaktskolor med din kompetens.

För rätt individ finns goda förutsättningar till kompetensutveckling.

Krav

 • Formell behörighet som lärare i engelska alternativt engelska som modersmål
 • Erfarenhet av och intresse för utveckling av internetbaserat lärande
 • Svenskt medborgarskap
 • B-körkort för manuell växellåda

Meriterande

 • Erfarenhet av verksamhet inom Försvarsmakten eller från andra länders motsvarade verksamhet
 • Dokumenterad erfarenhet av att utbilda i engelska
 • Utbildad IKT-pedagog
 • Erfarenhet av förstelärare eller motsvarande ansvarsuppgifter
 • Dokumenterad pedagogisk kompetens eller förmåga
 • Erfarenhet av internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper

Vi söker dig som framförallt trivs i utbildarrollen och som är intresserad av en utmanande och utvecklande tjänst med hög grad av självständighet och stort eget ansvar. Du har åtminstone ett visst militärt grundintresse då utbildningen till stor del skall genomföras just i en militär kontext och omfatta bl.a. taktiska och tekniska termer och begrepp på engelska. 

 

Du har lätt för att framträda inför små och stora grupper av vuxna elever, både i teoretiska såväl som praktiska utbildningssituationer. Vidare har du lätt för att samarbeta, är flexibel och besitter hög social kompetens. Vi ser att du är en person som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet och en förmåga att ta egna initiativ. Vi ser dessutom att du har ett intresse för och en vilja att driva utvecklingen av digitala lärandemiljöer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsprover avseende engelskkunskaper kan komma att genomföras.

Övrigt

 • Befattningen är en civil anställning tills vidare som inleds med sex månaders provanställning
 • Individuell lönesättning tillämpas
 • Tillträde: enligt överenskommelse
 • Placeringsort: Eksjö, tjänsteresor förekommer
 • Bifoga CV och personligt brev där du beskriver varför du är lämplig för tjänsten
 • Sista ansökningsdag är 2021-12-08

Ansökningsprocessen

Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Därefter kommer vi att gå igenom ansökningshandlingarna och du kan komma att kallas till intervju. Urval sker löpande och vi kan komma att kalla lämpliga kandidater till intervju innan ansökningstiden löpt ut.

 

Vid frågor om tjänsten:

Major Ola Lindelöf, Utbildningschef 070-696 65 42, ola.lindelof@mil.se

 

Vid frågor om rekryteringsprocessen:

Lova Enbjärde, HR-Generalist 070-924 81 08, lova.enbjarde@mil.se

 

Fackliga representanter nås via växeln, 0381-180 00

SACO: Sofie Bergkvist

SEKO: Matz Felix

OFR/O: Jonas Larsson

OFR/S: Carola Blomdahl

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 november 2021
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Göta ingenjörregemente – Ing 2
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-12-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan