Stabsofficer OF2-OF3 sökes till HKV LEDS PERS Plan (Personalavdelningens Planeringssektion vid Högkvarterets Ledningsstab)

Om tjänsten

Om arbetsplatsen:

HKV LEDS PERS Plan är en sektion inom LEDS PERS och utgör därmed en del av FM högsta ledningsnivå. Personalavdelningen vid Ledningsstaben leds av Försvarsmaktens personaldirektör (PERSDIR) som bl.a. leder och reglerar Försvarsmaktens personalförsörjning och personaltjänst. Arbetsplatsen är lokaliserad i Högkvarterets lokaler på Gärdet i Östhammarsgatan 68.

Sektionen består f.n. av 15 medarbetare som utgörs av yrkesofficerare, civilanställd personal och operationsanalytiker ur FOI. Denna blandning av kompetenser är en förutsättning för att metodmässigt kunna hantera olika aspekter av personalförsörjningsområdet.

Sektionens arbetsområden omfattar huvudsakligen uppföljning, planering och analys inom ramen för Försvarsmaktens strategiska och långsiktiga personalförsörjning. Till detta kommer sakkunnigt stöd och samordning inom bl.a. humanforskning, systemfrågor, författningsstöd och utformning av interna regelverk. Arbetet vid sektionen bedrivs framåtriktat med fokus på analys och med syftet att kunna bidra med kvalitetssäkrade underlag och rekommendationer för beslutsfattande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

Delta i och leda olika strategiska utvecklingsarbeten inom personalförsörjningsområdet.

Understödja sektionens arbete inom Försvarsmaktsplaneringen.

Understödja sektionens  arbete inom Försvarsplaneringen.

Resor genomförs i begränsad omfattning. Det kan dock förekomma perioder med mer reseverksamhet.

Kvalifikationer och egenskaper:

 • Officersexamen 
 • Erfarenhet av stabstjänst från minst bataljons- eller motsvarande nivå
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete inom personalområdet
 • Erfarenhet av stabsarbete inom HKV
 • God förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift
 • Övrigt:

Befattningen är placerad i nivå OF3.

Vi ser att sökande till denna befattning är officerare med kaptens grad som har god prognos mot HOP eller major som nyligen examinerats från HOP (major med HOP examen ska orientera CPUS vid ansökan).

Det finns inget krav på tidigare erfarenhet inom personaltjänst. Befattningen används som en lärandebefattning på strategisk nivå med en tidsplan på 1-2 år och där man med mentoreringsstöd blir tilldelad kvalificerade uppgifter. Befattningen ger en stor inblick i Försvarsmaktens personalförsörjningssystem och hur centrala beslut inom personalområdet bereds vilket ger goda kunskaper och förutsättningar för nästkommande chefsbefattningar i Försvarsmakten.

Tillträde:

Från och med 1 april 2022 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

C LEDS PERS Plan, överste Peter Tagesson eller kapten Okky Widiyanto
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00

Fackliga representanter:

OFR/O HKV, Roger Ericsson
OFR/S HKV, Maria Ekelund
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV, Lise-Lotte Larsson
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00

Sista ansökningsdag:

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-20. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 oktober 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-12-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan