Instruktör fordonstjänst till Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

Om Bassektionen

Fordonsutbildningsgruppen är en del av Bassektionen. Bassektionen leds av Bassektionschefen och är en del av Basenheten. Bassektionen stödjer enheten med utbildnings- och stabsresurser och består av civila handläggare, Övnings- och skjutfält, Fordonsutbildningsgruppen med mera.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattningen består i huvudsak av att planera, genomföra och utvärdera utbildningar i fordonstjänst som instruktör eller kurschef samt administration kopplat till dessa. Övriga uppgifter är att förnya fordonsbehörigheter samt utveckla fordonstjänsten inom Basenheten.

Kvalifikationer

 • Specialistsofficer, OR 6/7 kontinuerligt tjänstgörande
 • CE-körkort
 • Fordonsinstruktör tunga fordon
 • Fysisk nivå enligt FM FysS
 • Svenskt medborgarskap
 • Personlig lämplighet

 Meriterande

 • Truckinstruktör
 • Hjullastarinstruktör
 • Bandvagnsinstruktör 206/208, 309 eller 410
 • Fordonsinstruktör släpfordon/Militär trafiklärare
 • DE-körkort
 • Erfarenhet av/kunskap om fordonstjänst på förbandsnivå

Personliga egenskaper

Befattningen ställer krav på stark ansvarskänsla, hög strukturerings-förmåga  och goda ledaregenskaper. Du vill utvecklas och utveckla andra inom ditt fackområde. Du är självständig, driven och har lätt för att anpassa dig till nya arbetsuppgifter. Du besitter god samarbetsförmåga och ett gott förhållningssätt för att stödja verksamhet och medarbetare. Du har också god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse.

Tjänsten innebär genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av vardagen.

För upplysningar om befattningen 

Fj Johannes Fast, Chef Fordonsutbildningsgrupp  tfn: 072- 186 17 57

För upplysningar om rekryteringsprocessen kontakta:
Lt Eduardo Aravena, Chef Bassektionen tfn: 072-361 65 59

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-30. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 oktober 2021
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan