Lärare Vapentjänst/Strid vid Artilleriets stridsskola

Om tjänsten

Artilleriets stridsskola utbildar specialistofficerare (SOU) med inriktning Art sensor och Art pjäs i tre terminer, Reservofficerare (ROU) under en termin, Taktiska officerare (OP) under VFU (2 terminer) och Taktisk utbildning Armé (TakA) för blivande kaptener mfl. Mot bakgrund av betydligt högre elevvolymer och att stridsskolan övertagit ansvaret för hela SOU har behovet av kompetens inom vapentjänst/strid avsevärt ökat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som lärare vapentjänst/ strid ansvarar du för utbildningen i vapentjänst vid ArtSS främst för SOU, men även övriga elevkategorier (OP, ROU). Du ansvarar också för Stridsutbildning med skarp ammunition (SUSA/ FUSA) för SOU, OP och till del TakA, utbildning på simulatorer och stridsutbildning med stöd av simulatorer, utbildning på mörkerhjälpmedel och stridsutbildning med mörkerhjälpmedel. Du stödjer även övrig utbildning inom avdelningen med din kompetens samt stödjer med handledning av elever både inom trupputbildning och truppföring. Du ska ha god förmåga till självständigt arbete likväl som arbete i arbetslag även med inslag av viss arbetsledning.

Kvalifikationer
- Genomförd och godkänd officers- eller specialistofficersutbildning
- B-körkort
- Godkänt resultat FM FySS grundnivå
- GK FUSA vid MSS eller motsvarande erfarenhet av utbildning med skarp ammunition
- Examinatorsutbildning eller motsvarande erfarenhet av utbildning av ”skjutbaneinstruktörer”

Meriterande
- Handledarutbildning eller motsvarande erfarenhet av handledning av yngre kollegor
- Militärt förarbevis
- Examinator mörkerhjälpmedel

Personliga egenskaper
Höga krav ställs på flexibilitet, struktur och att arbeta självständigt. Du har god samarbetsförmåga och kan bemöta andra människor på ett respektfullt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Arbetsort: Boden
Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: 100%

Arbetstiden är främst dagtid även om arbete under kvällar, helger och under längre övningar förekommer. Resor kan förekomma i tjänsten.

Upplysningar om befattningen lämnas av:
Major Lars-Göran Huhta Chef utbildningsavdelningen, 070-6961146 , lars-goran.huhta@mil.se
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av:
Rekryteringskoordinator Tova Pettersson, 073-093 58 06, tova.pettersson@mil.se
Facklig företrädare
Janne Almgren, ordförande Fackklubben Artilleristerna, 076-834 02 82, janne.almgren@mil.se

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-12-05. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 november 2021
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Artilleriregementet – A 9
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-12-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan