Arméstaben söker systemingenjör luftvärnssytem

Om tjänsten

Arméstaben söker systemingenjörer inom området luftvärnssystem (”korträckviddigt” och Patriot/Hawk)

Armén leds sedan 2019 från Enköping genom arméstaben. Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor. Ovanstående kombinerat med att etablera arméstaben som en sammanhållen och sammanhållande kraft gör att arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, utvecklande och dynamiska.

 

Rekryterande sektion

Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark (TVK Mark) ingår som en sektion inom Stödavdelningen som är en av fyra avdelningar inom Arméstaben. Sektionen ansvarar för materielunderhåll och materielnyttjande inom Armén samt att säkerställa att materielen vidmakthålls i enlighet med systemmålsättningar. I sektionen TVK Mark ingår fem systemdetaljer med totalt ca 70 medarbetare fördelade på nio arbetsorter.

En av detaljerna är placerad i Halmstad och ansvarar för Luftvärn och Soldatburna vapen (Lv/SBV). Luftvärnets del ansvarar för Lv system 103 (PATRIOT), EldE98 (IRIS-T), RBS70-90, EldE23 (BAMSE) och RBS97 (HAWK) med tillhörande lednings och sensorsystem.

Systemingenjörens uppgift är att tillsammans med materielledare inom respektive område planera och genomföra materielunderhåll och stödja vidmakthållande luftvärnssystemen.

Detaljen för Lv/SBV söker nu två (2) systemingenjörer inom området luftvärnssystem med placering i Halmstad

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som systemingenjör ingår du i detaljen vid TVK Mark och ansvarar för att användare inom Försvarsmakten får rätt materiel, i rätt tid, med rätt status och konfiguration på ett kostnadseffektivt sätt. Du har också en särskild roll i att stödja luftvärnets utveckling av nya förmågor och luftvärnets ombeväpning.

Du jobbar främst inom områdena

 • Materielunderhåll där planering, fördelning och uppföljning av materielen och bedömning av underhåll mm. ingår.
 • Vidmakthållande av de tekniska systemen, syftande till att materielen har rätt status och rätt konfiguration under sin tekniska livslängd.
 • Teknisk design där du stödjer den tekniska chefen med bla systemens tekniska prestanda, ändring av konfiguration och sammansättning samt systemsäkerhet.
 • Materielfördelningsområdet där materiel planeras till rätt brukare för nyttjande vid förbanden eller annan verksamhet.

 

Kvalifikationskrav

 • Efter gymnasial utbildning med teknisk inriktning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

 

Meriterande

 • Högskola/universitetsutbildning med teknisk inriktning
 • Arbetat med materiel-, underhåll och teknisk tjänst frågor inom Försvarsmakten (FM)
 • Kännedom om tekniska systemen inom Lv-området
 • Erfarenhet från förbandsverksamhet i FM
 • Arbetat i FM stödsystem LIFT
 • Genomgått Försvarets materielverks (FMV) systemsäkerhets kurs

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har mycket god samarbetsförmåga och är van att hantera många kontaktytor. Du drivs av att bygga goda relationer och är bekväm i rollen som samordnare. Du är initiativtagande och handlingskraftig samtidigt som du är lyhörd, eftertänksam och ansvarsfull. Att du är serviceinriktad är en förutsättning för att lyckas i din roll likväl som en förmåga att förutse händelseutvecklingar och på så vis undvika oönskade situationer. Rätt person är självständig med ett driv för verksamhetens bästa. Mycket stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Jens Björklund C Lv/SBV detaljen

Telefon: 0505-45 10 00, mail: jens.bjorklund@mil.se

 

Fackliga företrädare (nås via FM växel 0505-45 10 00)

OFR/O – Tomas Lahti

OFR/S – Clarence Arnstedt

Saco-S – Jan B Johansson

SEKO – Christian Hedberg

 

Övrigt

Befattningsnivå: Civil tjänst

Lön: Individuell lönesättning enligt FM kollektivavtal.

Anställningsform: Tillsvidare anställning/heltid, som inleds med 6 månaders provanställning för dig som idag inte är anställd i Försvarsmakten.

Arbetsort: Halmstad

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Resor, främst inom Sverige men även utrikes ingår i tjänsten.

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-30. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

 

Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad och du förväntas därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris, krig).

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 november 2021
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Arméstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan