Controller (ekonomi) till Arméstabens planeringsavdelning

Om tjänsten

Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor.

Ovanstående kombinerat med att fortsatt etablera arméstaben som en sammanhållen och sammanhållande kraft gör att arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, utvecklande och dynamiska. Vi är alla lösningsfokuserade och tar våra uppgifter och ansvar med stort engagemang där ALLT för armén är vår drivkraft.

Armén – när och där det avgörs! 

Rekryterande enhet

Förbandsproduktionssektionen är en del av planeringsavdelningen vid Arméstaben, och ansvarar bland annat för att leda Arméns förband via verksamhetsuppdrag. Sektionen har kompetenser inom personal, utbildning, logistik, infrastruktur samt övning/träning och består i dagsläget av 12 personer, både officerare och civila.

Befattningen erbjuder

Ett ansvarsfullt arbete med möjlig till både professionell och personlig utveckling i en dynamisk arbetsmiljö. Som controller vid Förbandsproduktionssektionen kommer du att vara en del av arméns tillväxt där samordningen mellan personal, materiel, infrastruktur, ekonomi och arméns verksamhet kommer vara en framgångsfaktor. Med ett utökat ansvar och mandat för arméstaben innebär detta en god möjlighet att vara delaktig i utveckling av nuvarande metoder och processer inom arméns ekonomifunktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvarar för att utifrån verksamhetens behov analysera och föreslå budgetramar i form av planerings- och uppföljningskort till arméns förband.
 • Samordnar arbetet avseende avstämningar, sammanställning, analys, prognos och uppföljning samt föreslå effektskapande åtgärder avseende arméns totala ekonomi inom förbandsanslaget.  
 • Samordnar och stödjer ekonomifunktionen vid arméns förband.
 • Planerar och genomför konferenser och internutbildningar inom armén avseende ekonomifunktionen.
 • Deltar i sektionens samlade planerings- och uppföljningsarbete inom arméns förbandsproduktion.
 • Deltar i utvecklingen av arméns planerings-, budget- och återrapporteringsprocess.
 • Deltar i försvarsmaktsgemensam planerings- och uppföljningsarbete inom ekonomifunktionen. 

Kvalifikationer 

 • Akademisk examen inom ekonomi (alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig, i kombination med aktuell och relevant arbetslivserfarenhet)
 • Minst fem års aktuell och relevant erfarenhet av övergripande och strategiskt ekonomiarbete från en större organisation med komplex karaktär
 • Mycket goda kunskaper i Excel, Word och Powerpoint
 • Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande

 • Goda kunskaper i SAP
 • Generell förståelse för en statlig myndighetsekonomiadministration och styrning.
 • God kunskap om Försvarsmaktens ekonomimodell (FEM)
 • Erfarenhet av verksamhetsplanering i Försvarsmakten
 • Erfarenhet från verksamhetsledning
 • Körkort klass B

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarstagande, resultatorienterad, analytisk, initiativrik och stresstålig. Vårt arbete är till stora delar datumstyrt så förmåga och möjligheten att i perioder vara mer arbetsintensiv samt att kunna leverera i tid och med hög precision är viktigt. Vi ser vidare att du är prestigelös och har lätt för att kunna samarbeta och kan genom din kommunikativa förmåga skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer inom organisationen.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Rekryterande chef Martin Johansson, nås via växeln 0505-45 10 00

Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av:

HR-specialist Helena Soläng, mobil: 0708-361632 

Fackliga företrädare

OFR/O – Tomas Lahti

OFR/S – Clarence Arnstedt

Saco-S – Jan B Johansson

SEKO – Christian Hedberg

Samtliga fackliga företrädare kan nås via FM växel 0505-45 10 00

Villkor

Anställningsformen kräver godkänd säkerhetsprövning.

Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad och du förväntas därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris, krig). Du skall även i perioder räkna med att behöva ha beredskap.

Övrigt

Befattningsnivå: Civil

Antal befattningar: 1

Lön: Individuell lönesättning enligt kollektivavtal

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning för den som inte redan är anställd i Försvarsmakten

Arbetsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 11 januari 2022. Din ansökan ska bestå av CV samt personligt brev (max 1 sida) där det framgår vad som gör dig lämpad för utlyst befattning.

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 november 2021
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan