Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten (Must) söker en person till befattningen operativt stöd till Bild- och Geounderrättelseavdelningen.

Om tjänsten

Om avdelningen:

Bild- och Geounderrättelseavdelningen (BGA) levererar strategiska bild- och geounderrättelser inom Försvarsmakten och till Regeringskansliet.

På BGA lägger vi ett informationspussel från en stor variation av bildkällor och geografisk data som vilket skapar förståelse för vad som hänt, händer och vad som kan komma att hända.

Som operativt stöd är du förutsättningsskapande inom området informationshantering, det är du som ser till att det fungerar i det dagliga arbetet och du ser till att rätt information finns där den behövs. Du deltar både i nationella och internationella samarbeten, varför dina sociala- och språkliga färdigheter är av stor vikt. Du förväntas ha förmåga att jobba både självständigt och i grupp.

Du bör ha ett intresse och en god kunskap för informationshantering i en IT-tung miljö.  Vi ser därför att du har kunskap om IT och sambandssystem samt ett intresse och en vilja av att både stötta och leda olika uppdrag.

Kvalifikationer:

Gymnasieexamen

Uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska såväl som på engelska, du är en dokumenterat god kommunikatör.

Meriterande:

Akademisk examen

Erfarenhet av informationshantering, krypto och sambandssystem.

Dokumenterad utbildning eller färdighet i Försvarsmaktens vanligen förekommande informations- och ledningssystem.

Erfarenhet från underrättelseverksamhet. 

Utbildning i och intresse för fotografering.

Personliga egenskaper:

Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö med en tydlig operativ karaktär. Du behöver kunna hantera flera uppgifter parallellt. Du är lösningsfokuserad och kan byta tempo när så krävs. Vidare är du en tydlig lagspelare som hela tiden utvecklar ditt eget bidrag till helheten. Du är mycket noggrann och strukturerad.

Du kommer att verka i miljöer med sekretessbelagd information vilket ställer mycket höga krav på din integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Typ av tjänst

Befattningen är öppen att söka för civila och militära medarbetare. Tjänsten är en tillsvidareanställning med planerat tillträde under första kvartalet 2021. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap.

Arbetsort: Stockholm

Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen kan mailas till must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter är Camilla Robertsson för SACO/HKV, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00. 

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-06. Du söker tjänsten via FM hemsida/Lediga jobb. Urval kommer att ske löpande och en första omgång intervjuer är planerad till september 2021. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. Du ska kunna styrka angivna meriter med intyg och betyg såväl som med referenser.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 november 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär/Civil
  • Sista ansökningsdag:2021-12-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan