Driftledare OR 6 till 11. Militärpolisbataljon

Om tjänsten

Driftledare till 11. Militärpolisbataljon
Nu söker vi en driftledare till försvarsmaktens enda militärpolisbataljon.

Om förbandet
11. Militärpolisbataljonens huvuduppgifter innefattar bl.a. att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten och därigenom stödja militära operationer i och utanför Sveriges gränser. Förbandets personal är årligen insatt i flera av Försvarsmaktens nationella och internationella åtaganden.  Militärpolistjänsten i stort och 11. Militärpolisbataljonen i synnerhet är en unik resurs för hela Försvarsmakten.

Om tjänsten
Som driftledare på S6 vid 11. militärpolisbataljonens stab är du är din huvuduppgift att driftleda bataljonens ledningsstödsystem.
Driftledaren planerar och leder ledningsstödsystem och ansvarar för att övervaka, felsöka och åtgärda problem med systemen. Utöver driftledning stöttar du ledningssystemfunktionen inom din egna organisation. Du bidrar exemeplvis till planering och insatsledning genom underlag inom ramen för orderarbetet men även genom att handlägga och bereda ledningssystemärenden. Du kommer också att medverka i utvecklingen av ledningssystemet samt utbildar övriga medarbetare vid bataljonen. 
Arbete tillsammans med 11. militärpolisbataljonens tjänstehundar förekommer och kräver därmed att du inte är allergisk mot hund (alternativt symptomfri vid medicinering).

Krav

 • Specialistofficer eller officer med godkänd examen
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig i svenska – i såväl tal som skrift
 • God datorvana (främst office; Excel, word och powerpoint)
 • B-körkort

Meriterande

 • Utbildad vid ledningsstridsskolan, LedSS
 • Erfarenhet av FM sambands- och informationsstödssystem
 • Utbildad militärpolis
 • Erfarenhet av RÖS
 • Erfarenhet av signalskyddstjänst
 • Militära förarbevis
 • Erfarenhet från internationella insatser 

Personliga egenskaper
Du är en person med gott omdöme och ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande. Vidare tar du egna initiativ och har god samarbetsförmåga samtidigt som du trivs med självständigt arbete.
Du kommer ibland behöva arbeta under stress och psykisk belastning, vilket ställer krav på din uthållighet, samarbetsförmåga och ordningssinne.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Kungsängen på militär befattning, Stockholms län. Det är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Nationella och internationella resor kan förekomma inom arbetet. Individuell lönesättning tillämpas

Övriga upplysningar rekryteringsprocessen
Varmt välkommen men din ansökan senast 2021-12-19. 
Din ansökan bör innehålla CV och svar på urvalsfrågorna via ansökningsformuläret.
Under rekryteringsprocessen kommer urvalstester och intervju genomföras. Mer information om processen kommer via mail efter din ansökan
För upplysningar om befattningen och information om rekryteringsprocessen kontakta Personalofficer/HR-generalist Zarah Sjökvist, zarah.sjokvist@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
OFR/O, Stefan Morin
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 november 2021
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-12-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan