Stabsassistent logistik till 11. militärpolisbataljonen

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? 
Har du genomfört militär grundutbildning och ett stort intresse av logistiktjänsten? I så fall har vi plats för dig på Försvarsmaktens enda militärpolisbataljon som stabsassistent logistik vid bataljonsstaben 

Om enheten
11. Militärpolisbataljonen är Försvarsmaktens enda militärpolisbataljon och är ett insatsförband med huvuduppgift att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Därutöver understödjer 11. Militärpolisbataljonen andra förband vid genomförande av operationer både internationellt och nationellt.
Logistiksektionen S4 leder på mandat av bataljonschefen bataljonens logistikfunktion. Sektionens huvuduppgift är att i produktionen tillse att bataljonen har rätt materiel på sina enheter och följa upp att den vidmakthålls på rätt sätt enligt underhållsplanen. Sektionen stödjer även staben med sin expertis i beredning av ärenden och allmänt stabsarbete. Militärpolisen använder en stor mängd fordon och funktionsspecifik materiel vilket ställer höga krav på logistikarbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som stabsassistent  vid 11. Militärpolisbataljonen arbetar du brett med olika uppgifter under stabschefens ledning. Du kommer huvudsakligen arbeta med S4, logistiksektionen genom att bland annat lägga beställningar i PRIO samt beställning av transporter, mat och boende. Du samverkar till stor del med berörda leverantörer, både civila och militära. 
Arbete tillsammans med 11. militärpolisbataljonens tjänstehundar förekommer och kräver därmed att du inte är allergisk mot hund (alternativt symptomfri vid medicinering).

Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt/grundutbildning med godkänt resultat
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig i svenska – i såväl tal som skrift
 • God datorvana (främst office; Excel, word och powerpoint)
 • B-körkort
 • Godkänd i FM FySS kategori A
 • Godkänd läkarundersökning

Meriterande

 • Utbildningar och erfarenhet av logistik inom försvarsmakten
 • Militära förarbevis
 • Erfarenhet av PRIO/SAP och VIDAR
 • Erfarenhet av LIFT

Personliga egenskaper
Du är en person med gott omdöme och ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande. Eftersom uppgifter är varierande så ställer det krav på självständighet, lyhördhet och initiativtagande. Det är ofta hög arbetsbelastning och därför måste du kunna prioritera ditt arbete och dina uppgifter.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Kungsängen på militär befattning, Stockholms län. Det är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Nationella och internationella resor kan förekomma inom arbetet. Individuell lönesättning tillämpas

Övriga upplysningar rekryteringsprocessen
Varmt välkommen men din ansökan senast 2021-12-19. 
Din ansökan bör innehålla CV och svar på urvalsfrågorna via ansökningsformuläret.
Under rekryteringsprocessen kommer urvalstester och intervju genomföras. Mer information om processen kommer via mail efter din ansökan
För upplysningar om befattningen och information om rekryteringsprocessen kontakta Personalofficer/HR-generalist Zarah Sjökvist, zarah.sjokvist@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
OFR/O, Stefan Morin
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 november 2021
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-12-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan