K 3 söker ställföreträdande chef SRPAS-divisionen till FlygE

Om tjänsten

 

Befattningen erbjuder

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på resultat, öppenhet och ansvar. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och som medarbetare i denna befattning ingår du i ett kompetent arbetslag. Inom området RPAS kommer du få möjligheten att arbeta i en spännande mix av avancerad teknik, underättelsetjänst och utbildning av kompetenta RPAS-grupper. Du kommer att arbeta under fältmiljö såväl som kontorsmiljö.

Om avdelningen

Flygenheten utbildar och flygtjänstleder samtliga av försvarsmaktens RPAS (remotley piloted aircraft sytems). På enheten finns även den tekniska personal som krävs för att driftsätta systemen. SRPAS-divisionen ansvarar för att flygtjänstleda, utbilda och utveckla inom den stridstekniska nivån.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ställföreträdande divisionschef arbetar du nära divisionschefen och flygtjänstleder samtliga försvarsmaktens SRPAS. Du är även ansvarig för att planera och genomföra SRPAS typkurser. I arbetet ingår att arbetsleda de flyglärare och flyginstruktörer som genomför kursen. Du är också delaktig som flyglärare och utbildar blivande SRPAS-operatörer. Vidare så ansvarar du även för uppföljning av de färdigutbildade operatörerna.


Kvalifikationer

• Genomförd och godkänd officersutbildning lägst OF2
• B-körkort
• Fullgod syn (med eller utan synhjälpmedel) 
• Fullgott färgseende

 

Meriter

• Erfarenhet av RPAS
• Erfarenhet från internationell tjänstgöring


Personliga egenskaper

Rollen ställer krav på att du strukturerad, bekväm med att ta eget ansvar och lösningsfokuserad. Du bör ha förmåga att snabbt skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter och ha hög stresstålighet. Vidare är du social, värdesätter samarbete och har lätt för att knyta nya kontakter. Vi värdesätter ett stort ansvarstagande och integritet, där flygtjänstens krav står i fokus. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. OF. 
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Karlsborg.
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.


För upplysningar om befattningen kontakta:
Nicklas Fredriksson, Lokal Flygchef RPAS

0505 45 10 00, nicklas.fredriksson@mil.se


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00louise.arnholm@mil.se 


Fackliga företrädare:
SACO, Annelee Karlström

0505 45 10 00

 

OFR/S, Mikael Ekelund

0505 45 10 00

 

SEKO, Jan Arnholm

0505 45 10 00


OFR/O, Eva Härnqvist

0505 45 10 00


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-31. Din ansökan ska innehålla intyg på efterfrågad utbildning, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt skyttebataljon och en underrättelsebataljon.
Den lätta skyttebataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 november 2021
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Livregementets husarer – K 3
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan