Utbildningsofficer vid Livgardesgruppen

Om tjänsten

Utbildningsofficer vid Livgardesgruppen


Om enheten

Livgardesgruppen (LGG) i Kungsängen har till uppgift att under Militärregion Mitt utbilda och administrera fyra hemvärnsbataljoner samt funktionsförband samt stödja frivilligorganisationerna inom Stockholms län.

Att tjänstgöra vid LGG ger den anställde möjlighet till att utvecklas som förbandsinstruktör, med fokus på stridsutbildning. Det finns också goda möjligheter till att specialisera sig inom områden som ex. Sensorer/hundtjänst, närkamp, motortjänst m.fl. Goda förutsättningar finns för träning på arbetstid. Vi eftersträvar också framförhållning i vår verksamhetsplanering, vilket gör att ex. familjeliv går att kombinera med tjänstgöringen.   

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som utbildningsofficer vid  Livgardesgruppen planerar, genomför och utvärderar du utbildning riktad hemvärnsförbanden.

Du kommer att verka som instruktör vid våra egna regionala kurser samt stödja våra hemvärnsförbands interna utbildningar. Vid större övningar kommer du exempelvis tjänstgöra som plutonsövningsledare, genomföra stridsskjutningar och dubbelsidiga stridsövningar. Du kommer utbilda från enskild soldat upp till kompaniledning.

 Övrig verksamhet:

 Du genomför egen utbildning och medverkar vid gemensam verksamhet vid utbildningsgruppen ex. vis policydagar, samverkan, försvarsupplysning, egen fysisk träning, vård av materiel och fordon mm.  Tjänsten innefattar periodvis helg- och kvällstjänstgöring.

 

Kvalifikationer

 • Officersexamen med lägst nivå OF 1 eller OR 6
 • Goda IT-kunskaper
 • God fysisk förmåga
 • B-körkort

Meriterande

 • Tjänstgjort som plutonchef
 • Övningsledare SUSA
 • Närkampsinstruktör
 • Skyddsvaktsinstruktör/Examinator
 • Motorinstruktör
 • Hundtjänstinstruktör
 • Kunskaper om Hemvärnet och FFO
 • Erfarenhet från grundutbildningsverksamhet (GU)

Personliga egenskaper

Du har god förmåga att arbeta i grupp och är utåtriktad samt har lätt att samarbeta med andra människor. Tjänsten ställer krav på att du är självgående, har en hög arbetskapacitet, stresstålig, samt en god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid med initial provanställning om sex månader.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Kungsängen
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning
Befattningen innebär företrädesvis normal arbetsdag, periodvis kvälls- och helgtjänstgöringar

Upplysningar kring tjänsten

Vid frågor om rekryteringsprocessen och tjänsten kontakta:   Övlt Johan Midenby, Chef Livgardesgruppen,

johan.midenby@mil.se  070-851 01 20

Fackliga representanter:

Seko: Thomas Klasson

OFR/S: Anders Hamrén

OFR/O: Per-Erik Pallin

Saco-S: Margaretha Hessling

Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-31 Din ansökan bör innehålla CV, kopia på körkort både fram och baksida,  samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. 
--------------------------------------------------------

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 november 2021
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Mellersta Militärregionen - MR M
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-12-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan