Försvarsmakten/Amfibieregementet söker en legitimerad läkare till Försvarshälsan Berga

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Amfibieregementet, Amf 1, verkar där vatten möter land. Förbandets kustjägare och amfibiesoldater har med olika vapensystem förmågan att ta och utöva kontroll över kustområden. Syftet är att kunna styra vilka mark- och sjöenheter som ska ha tillgång till eller möjlighet att passera genom ett särskilt område. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt.

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för pliktpersonal och kadetter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du är Försvarshälsans resurs i arbetsmiljö- och hälsofrågor och ansvarar för den medicinska delen i utredning och behandling i rehabiliteringsärenden där Försvarshälsan medverkar. I detta arbete ingår arbetsrelaterad sjukvård. Som läkare vid Försvarshälsan kommer du att delta i hälso- och sjukvårdsarbetet riktat mot de rekryter och elever som utbildas inom Försvarsmakten. Tjänstbarhetsbedömning av personal för utlandstjänstgöring och nyanställning är också förekommande. Utöver detta ingår deltagande vid militära övningar och utbildningsmoment med dygnet runt aktivitet, dvs prehospital verksamhet.

Kvalifikationer
Svensk läkarlegitimation med specialistkompetens och minst fem års klinisk yrkeserfarenhet.
B-körkort.

Meriterande
Erfarenhet av arbete inom Försvarsmaktens hälso-och sjukvårds organisation.
Erfarenhet av företagshälsovårdsarbete.
Erfarenhet av arbete inom allmänmedicin eller annan relevant specialitet.

Personliga egenskaper
Du är serviceinriktad, flexibel och initiativtagande för att kunna möta de behov som uppstår. Du har ett intresse för arbetsmiljöarbete samt att arbeta i ett tvärprofessionellt team. Det krävs att du är självgående i din tjänsteutövning, har en god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Placering
Tjänsten är i huvudsak förlagd till Försvarshälsans mottagning, Berga Sjukhus, på Amfibieregementet, Haninge Garnison men verksamhet kan delvis förläggas på annan ort. Tjänstgöring vid andra förband och på kvällar och helger förekommer vid behov.

Tillträde
Enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, löneanspråk anges i ansökan.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Len Heinlaid, Chef Försvarshälsan Berga, 070-5128499
Anne-Sofie Lindberg, företagsläkare vid Försvarshälsan Berga, 0702-541873

Fackliga representanter
Fackliga företrädare, nås via vxl: 010-8233000 OFR/O, Simon Abrahamsson SACO – Fredrik Wilson SEKO – Anders Rydberg OFR/S – Björn Engren

Sista ansökningsdatum 2021-12-31

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö. Förbandet är baserat i Haninge (Berga) och i Göteborg.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 november 2021
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan