Musiker/Trumpet till Livgardets Dragonmusikkår (LDK)

Om tjänsten

 

Försvarsmusiken (FöMus) är en enhet i Livgardet med funktionsansvar inom Försvarsmakten för den Svenska militärmusiken. Huvuduppgiften är det Statsceremoniella rummet med musik vid Nationella högtidsdagar, Riksmötets öppnande, Statsbesök, Kungliga Audienser, Högvaktsavlösning med Vaktparad samt högre chefsbesök. Ett brett utbud av konsertverksamhet sker under vinterhalvåret. Försvarsmusiken består av tre musikkårer; Arméns Musikkår, Livgardets Dragonmusikkår och Marinens Musikkår.

Livgardets Dragonmusikkår är den beridna musikkåren. Dragonmusikkåren är en mässingsmusikkår för parad- och ceremonimusik. Kåren framträder även till fots och har en bred konsertrepertoar. Musikkåren är placerad i Stockholm och består av 30 musiker. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Beridet och marscherande spel i ceremoniel, parad och figurativ uppvisning både nationellt och internationellt. 
 • Att medverka vid konserter i orkester och ensembler
 • Samverkan i särskilda arbets-och produktionsgrupper inom Försvarsmusiken.
 • Medverka vid obligatorisk ridkurs.
 • Medverka vid information och rekrytering till Försvarsmusiken.
 • Stalltjänst medhästskötsel och ridning.

Kvalifikationer

 • Musikutbildning vid högskola eller motsvarande kompetens. 
 • Ej hö- eller pälsdjursallergi.
 • Fysisk status för beridet och marscherande spel. Försvarsmakten har en generell maxvikt på c:a 95 kg för ryttare då vikt tillkommer för utrustning på både häst och ryttare. 

Meriterande 

 • Genomförd ridkurs vid Livgardet.
 • Tidigare erfarenhet av FM, exempelvis grundläggande militär utbildning/värnplikt. 
 • B-körkort.

Personliga egenskaper- utöver den formella kompetensen, stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper

Som person ser vi att du är nyfiken med ett flexibelt och lösningsorienterat tänk. Du behöver vara en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra, men även kunna arbeta självständigt. En viktig del i rollen är att vara kommunikativ och lyhörd. Vi söker någon som är mål/resultatinriktad med en stark vilja att ta ansvar för sina arbetsuppgifter samt säkerhetsmedveten. 

Provspelning

I rekryteringsprocessen kommer du att genomgå provspelning med en efterföljande intervju. Detta kommer att äga rum 2021-01-10 i Stockholm. Tid och plats meddelas i särskild kallelse.

Spel med pianist, orkesterutdrag och ensembleprov. 

Provspelningsstycken runda 1 tillsammans med pianist:

Haydn: Trumpetkonsert sats 1 utan kadens och sats 2

samt

Orkesterutdrag

Noter för orkesterutdrag till runda 2 och ensembleprov till runda 3 finns tillgängliga från 13/12 på hemsidan www.forsvarsmakten.se/livgardetsdragonmusikkar

Anställning

Detta är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning . Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. 

Vi tillämpar individuell lönesättning. 

För att bli anställd i Försvarsmakten krävs godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. 

Övrigt om tjänsten

Viktigt för anställningen är att behärska den obligatoriska ridkursen som ges med godkänt resultat, då detta är en beriden musikkår. 

Du kommer i din anställning bära uniform. 

Arbetet sker i skiftande arbetsmiljö såväl inom- som utomhus.

Mer information om befattningen lämnas av:

Chef LDK, Helen Falk, 070-370 33 36 

Musikdirektör, Joakim Unander 070-826 02 18 

 

Fackliga representanter nås via Försvarsmaktens växel: 08-584 540 00

SEKO: Thomas Klasson

SACO: Johan Gillemyr

OFRO: Stefan Morin

OFRS: Kenneth Hartikainen

 

Din ansökan görs via Rekryteringsverktyget Reachmee med innehållande CV och personligt brev senast 7 december.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 november 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-12-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan