Sjuksköterska till Försvarshälsan Livgardet/Falun

Om tjänsten

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och vi finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för värnpliktiga och kadetter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Försvarshälsan Livgardet bedriver verksamhet vid våra avdelningar i Kungsängen nordväst om Stockholm, i centrala Stockholm samt vid Militärhögskolan Karlberg i Solna stad. Vi har också ett uppdrag att leverera hälso- och sjukvård för de värnpliktiga som utbildas i Falun.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Välkommen till en tjänst som sjuksköterska i en omväxlande och spännande miljö! Vi söker nu en sjuksköterska till att tjänstgöra vid vår mottagning i Falun.

Dalregementet/I13 har återetablerats och i processen att fullt ut etablera det nya regementet har Livgardet i uppgift att understödja I13 – bland annat med medicinalpersonal i form av en sjuksköterska. Livgardet kommer att understödja med denna resurs under år 2022 med en inriktning om att befattningen kan överföras till I13 fr o m 2023-01-01. Tjänstgöringsorten kommer under hela perioden att vara i Falun.

Arbetsuppgifterna är varierande både i det medicinska perspektivet och utifrån den militära kontext i vilken vi är verksamma. De primära arbetsuppgifterna består i att leverera hälso- och sjukvård gentemot våra värnpliktiga som gör sin militära grundutbildning i Falun. Arbetet sker huvudsakligen i form av mottagningsarbete men vi tjänstgör också regelbundet ute i fält under olika utbildningsmoment och militära övningar.

Utöver det dagliga mottagningsarbetet är du också en viktig försvarsmedicinsk resurs som ett stöd till de värnpliktigas befäl och instruktörer. 

Som sjuksköterska på Försvarshälsan lokalt i Falun kommer du att ha ett nära samarbete med främst läkare och fysioterapeut. Dessa två befattningshavare utgår från Livgardet i Kungsängen med regelbunden tjänstgöring i Falun. Vid behov har du också tillgång till stöd av hälsopedagog, psykolog, arbetsmiljöingenjör samt medicinsk sekreterare.                                                    

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistkompetens som distriktssköterska eller företagssköterska. Annan relevant vidareutbildning kan också vara av intresse. Körkort lägst B är ett krav för tjänsten.

Meriterande utbildning/kunskap

 • Relevant yrkeserfarenhet som sjuksköterska/distriktssköterska/företagssköterska.
 • Erfarenhet av mottagningsarbete.
 • Vana av att genomföra vaccinationer.
 • Erfarenhet av utbildningsinsatser.
 • Erfarenhet av att arbeta i ett tvärprofessionellt arbetslag.

Personliga egenskaper
Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete där du många gånger förväntas kunna fatta egna medicinska beslut. I denna befattning utgör du den stående medicinalresursen i Falun och att kunna ta egna initiativ och vara självgående är därför en förutsättning för tjänsten. Samtidigt är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett gentemot verksamheten inlyssnande förhållningssätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Den utlysta tjänsten är förlagd till vår mottagning centralt i Falun. Tjänstgöring vid våra andra avdelningar kan vid behov förekomma under kortare perioder, exempelvis när våra värnpliktiga i Falun har permission. Detta sker då via så kallad förrättning och erforderligt traktamente utgår.

Arbetstid: 40 timmar/vecka, måndag-fredag på dagtid, med flextidsavtal. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma i samband med t ex militära övningar. Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar/vecka.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning. Tillträde sker 2022-01-01 eller enligt särskild överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för Försvarsmaktens lönepolicy. Löneanspråk anges i ansökan.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen lämnas gärna av:
Linus Hörnberg, enhetschef, Försvarshälsan Livgardet tel. 070-213 84 90, linus.hornberg@mil.se

Jan Bertlin, förbandsläkare, Försvarshälsan Livgardet/Kungsängen samt Falun tel. 076-107 81 75, jan.bertlin@mil.se

Fredrik Hallström, kompanichef, Dalregementsgruppen i Falun tel. 072-237 93 85, fredrik.hallstrom@mil.se

AnnSophie Brezén, HR-specialist rekrytering, Försvarsmaktens HR-centrum tel. 072-993 35 97, annsophie.brezen@mil.se

Fackliga representanter:
Kontaktas via växeln 08-584 540 00
SACO-F, Johan Gillemyr, OFR/S, Kenneth Hartikainen, OFR/O, Stefan Morin, SEKO-F, Thomas Klasson

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-30, den ska innehålla CV samt personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Dalregementet är ett av Försvarsmaktens nygamla förband med anor från 1624. Dalregementet återetableras från 2021 efter beslut av riksdagen. Vår verksamhet finns i Falun och vi kommer bidra med utbildning av soldater som bygger framtidens infanteriförband/Armé.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 november 2021
 • Plats: Falun, Dalarnas län, Sverige
 • Förband: Dalregementet - I 13
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan