Utvecklingsofficer HvSS Major/OF 3

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Hemvärnets stridsskola, HvSS, har uppgiften att leda chefsutbildning, utbildningssamordning och kvalitetsuppföljning avseende all utbildning riktad mot hemvärnsförband samt utveckling av utbildningsmetoder, organisation samt taktik och stridsteknik. Skolan är belägen i naturskönt område mellan Mälaren och Bornsjön ca 1,2 mil norr om Södertälje. Körkort och bil är en nödvändighet då vi saknar förbindelser med kollektivtrafik.

Om tjänsten


Är du en positiv, självgående officer som tycker att det är spännande med utveckling och teknik. Vill du dessutom bidra till Sveriges försvarsförmåga. Försvarsmakten har till uppgift att växa under kommande år och har ett behov av fler militära medarbetare. Vi söker just nu en officer/major till HvSS växande Utvecklingsenhet. 

Som anställd i FM blir du krigsplacerad och du förväntas uppfylla kraven för fysisk träning.

Om enheten
HvSS Utvecklingsenhet har under många år bestått av en till två befattningar, men är nu äntligen under tillväxt med ny chef och ytterligare befattningar inom kort. Naturligtvis med många spännande utmaningar och uppgifter för hemvärnets behov. UtvE kommer att ha funktionsansvaret för Hemvärnsförbanden och för all utveckling med stöd MR/Utbildningsgrupperna. Vi har ett nära samarbete med vår produktionsledare Rikshemvärnsavdelningen och Markstridsskolan. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Din huvuduppgift kommer att vara att utveckla, implementera och följa upp förmågeutvecklingen inom Hemvärnet. Du  ansvarar även för vissa publikationer inom eget område i tätt samarbete med övriga enheter. Du kommer att delta i och leda utvecklingsprojekt över landet.  

 • Driva utvecklingsprojekt och ta fram förändringsförslag 
 • Framarbeta och uppdatera publikationer, reglementen mm (tex KFM/Ramvillkor, PU tabeller mm)
 • Sammanställa och administrera metod- och materielförsök.
 • Leda, delta och stödja arbets- och projektgrupper
 • Upprätta skrivelser och underlag för tex distansutbildning mm
 • Övnings- och utbildningsplanering

Kvalifikationer
 • Utbildad Major/OF 3
 • Goda kunskaper i officepaketet
 • Goda kunskaper i svenska, både tal och skrift
 • Körkort B

Meriterande

Praktisk och mångårig erfarenhet som kompanichef eller från bataljonsnivå.
Sambandsledningstjänst eller logistikbakgrund.
Utvecklingsverksamhet från förband, skola eller centrum är meriterande.

Personliga egenskaper

Du är noggrann, ansvarstagande, självgående och kan strukturera varierande arbetsuppgifter. Du är flexibel och har ett öppet sinne för nya arbetsuppgifter. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du är driven men har tålamod samt god förmåga att arbeta målinriktat och långsiktigt. Du har hög säkerhetsmedvetenhet. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Officer, Tillsvidare.
Vid återanställning tillämpar vi  6 månaders provanställning.

Resor och helgarbete förekommer.

Sysselsättningsgrad :Heltid
Arbetsort: Stockholm/Vällinge/Norsborg
Tillträdesdatum:Snarast, eller efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Magnus Sjölund magnus.k.sjolund@mil.se eller via FM växel.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Solveig Ravetti C HR  solveig.ravetti@mil.se   tel: 08-5845 4971

Fackliga företrädare:

OFR/O Lars-Erik Lindblad
OFR/S Lennart Klingare
SEKO Roger Öberg

Samtliga företrädare nås via FM växel 08-5845 4000

Sista ansökningsdag 2021-12-05

 Din ansökan bör innehålla CV, löneanspråk samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 november 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Hemvärnets stridsskola – HvSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-12-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan