Chef Logistikberedningen LogE Skövde garnison

Om tjänsten

Logistikenheten Skövde garnison söker nu en Chef Logistikberedningen. Vi söker dig som vill vara med och utveckla framtidens logistik.

Befattningen erbjuder 
Skövde garnison har ca 2 500 anställda som på olika sätt bidrar till att vidmakthålla, utbilda  och utveckla arméns markstridsförband. Skövde garnison präglas av stark utveckling med framtidstro och tillväxt. Logistikenheten ger stöd till samtliga förband i Skövde garnison.

Logistik är ett prioriterat område i Försvarsmaktens pågående tillväxt. Du kommer att vara en del i utvecklingen av det framtida logistikkonceptet.  

Om enheten 
Logistikenheten (LogE) ansvarar på garnisonschefens uppdrag för förrådshållning av krigsförbanden i garnisonen. Uppdraget omfattar bl a materieluppfyllnad, mobilisering och krigsplacering, tekniska tillsyner och åtgärder. LogE ansvarar på garnisonschefens uppdrag för en stor del av den tillståndspliktiga verksamhet som bedrivs inom garnisonen. 

Logistikberedningen är en avdelning och stabsresurs för att leda och samordna logistikstödet i fred, kris och krig.  Avdelningen ansvarar för underlag för krigsförbandsvärdering och delar av förbandens krigsplacering. Logistikberedningen samordnar försörjningsfunktionen och den tekniska tjänsten inom garnisonen. Logistikberedningen består av ett tiotal medarbetare. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
• Leder logistikberedningen 
• Leder beredning, samordning och återrapportering av logistikstödet inom garnisonen. 
• Leder planering av LogE produktion och prioriterar vid behov pågående produktion. 

Kvalifikationer 
• Yrkesofficersexamen (OF3)  
• Utbildad inom teknisk tjänst och/eller förnödenhetsförsörjning 
• Goda kunskaper inom stabsarbetsmetodik 
• Körkort lägst klass B 
• God fysisk status (enligt FM-FysS) 

Meriterande 
• Goda kunskaper och erfarenhet av att ha arbetat i Försvarsmaktens IT-stödsystem LIFT & PRIO(SAP)  
• Erfarenhet av FM Mobilisering/beredskapssystem 
• Erfarenhet av FM materielprocesser 
• Erfarenhet från arbete i högre stab på FM- eller FMV-nivå.  

Personliga egenskaper 
För att lyckas i rollen som Chef Logistikberedningen behöver du vara driven och tycka om förändring och utveckling. Du är en lyhörd person som har förmåga att motivera och entusiasmera dina medarbetare mot uppsatta mål. Som person behöver du vara analytisk och ha förmågan att omvandla analyser till handling och du är van att att göra relevanta avvägningar och prioriteringar. Då tjänsten innebär både interna och extern kontakter bör du ha förmågan att vidmakthålla och utveckla relationer.  

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 

Övrigt 
Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Sysselsättningsgrad: Heltid  
Arbetsort: Skövde garnison 
Tillträdesdatum: 2022-07-01 eller enligt överenskommelse 
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i din ansökan.  

För upplysningar om befattningen kontakta: 
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta C LogE övlt Claes Evebring på mobilnr 070-302 11 76 eller Stf C LogE mj Johan Bredberg på mobilnr 070-618 93 80.  

Fackliga företrädare: 
Officersförbundet Björn Sandén, nås på tfn 0500-46 50 00 (vxl). 

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan senast 2021-12-18. Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev med referenser där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är ett stort regemente med flera enheter och har sin huvudort i Skövde. Till regementet hör 2:a brigadstaben, 41:a och 42:a pansarbataljonerna, 1:a tungtransportkompaniet och ett brigadspaningskompani. Sommaren 2021 börjar vi också utbilda inom artilleri. Vi verkar på övningsfält från Älvdalen i norr till Remmene i söder och samverkar med andra organisationen och myndigheter för att låta Sverige vara i fred.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 november 2021
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-12-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan