Skolinformatör till Försvarsmakten (GSS/K)

Om tjänsten

Är du en god ambassadör för Försvarsmakten? Tycker du att det är kul att träffa nya människor och vill representera Försvarsmakten på skolföreläsningar, mässor och event? Har du stark drivkraft, tar egna initiativ och är intresserad av att vidareutveckla Försvarsmaktens kommunikation med skolelever över 15 år kan du vara den vi söker!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Huvuduppgiften är främst att genomföra föredrag i skolor till elever i högstadie- och gymnasieålder från 15 och uppåt. Du kommer att genomföra uppdraget tillsammans med kollegor och ingå i ett team som planerar verksamhet och stödjer dig i ditt arbete.
Du kommer också möta våra målgrupper på andra arenor än i skolan. Dessa kan vara utbildningsmässor, event, prova-på-verksamhet och i sociala medier.

Vem är du?
För att passa i rollen som skolinformatör är du en person som trivs i sociala sammanhang och kan ta egna initiativ i ditt arbete. Du inger förtroende i mötet med andra och du har en förmåga att arbeta mot gemensamma mål på egen hand såväl som i grupp. Eftersom du kommer möta många olika människor i ditt arbete är det också av vikt att du är flexibel i din kommunikation och kan anpassa ditt språk efter mottagaren.
Du måste ha en vilja att vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten!

Kvalifikationer
Godkänd militär grundutbildning
Anställningsbart betyg/vitsord från motsvarande GMU/GU eller värnplikt
B-körkort
God datorvana (Windows och Office)

Meriterande kvalifikationer
Nyligen genomförd och godkänd grundutbildning med värnplikt.
Erfarenhet av informations- och rekryteringsverksamhet.
Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift.
Goda kunskaper i sociala medier och fotografering.
Militära förarbevis

Personliga egenskaper
Vi kommer i denna rekryteringsprocess lägga stor vikt vid personlig lämplighet och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som kontinuerligt tjänstgöranade soldat (GSS/K), 100%.
Arbetsort: Linköping, resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Lön: Lönesättning enligt GSS/K.

Kontaktpersoner
För frågor om tjänsten ring/skicka sms till rekryteringskoordinator:
Linda Bergendorff – 072-353 65 14
Christian Graversen – 076-894 06 51

Fackliga företrädare:
SACO – Anneli Helmersson
SEKO – Caroline Nilsson
OFR/O – Mats Häggström
OFR/S – Urban Hellqvist
Samtliga nås via växeln 013-28 30 00

Anställningen sker utifrån FM avtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Det innebär tidsbegränsad anställning upp till åtta år med möjlighet till förlängning i fyra år. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-05. Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev, där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 november 2021
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-12-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan