Resehandläggare

Om tjänsten

Har du erfarenhet från ett administrativt arbete? Stimuleras du av att tillhandahålla god service och ha kontakt med kunder? Då kan du vara den resehandläggare som vi söker till Boden.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du erbjuds även möjlighet att träna på arbetstid. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som resehandläggare ansvarar du för bokning, biljettering, fakturering av resor och förmedlar reseinformation till kund. I arbetsuppgifterna ingår det att dagligen arbeta i Amadeus och LinkOnline samt i fakturerings- och administrationssystemet Antares. Resehandläggaren ska ha god servicekänsla samt ska hjälpa och hänvisa kunden via telefonsupport.

Vår huvuduppgift är att boka och utfärda resedokument åt Försvarsmakten. Verksamheten bedrivs i Boden och har cirka 75 medarbetare.

Arbetet medför krav på resor i tjänsten, såväl inrikes som utrikes. Skiftarbete kan förekomma.

Kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet av service och administrativa arbetsuppgifter
 • Avslutad treårig gymnasieutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Dokumenterat goda kunskaper i engelska och kommunicerar obehindrat både på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet från resebyråbranschen, där du i huvudsak har bokat inrikesresor samt har erfarenhet från fakturering
 • Goda kunskaper i Amadeus, LinkOnline och Antares
 • Erfarenheter från Försvarsmakten
 • Erfarenhet av administrativt arbete inom statlig myndighet.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är strukturerad och beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. För att vara framgångsrik i rollen behöver du vara både självständig och ha en god samarbetsförmåga samt kommunicera på ett tydligt sätt. Vidare är du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som bidrar positivt till verksamhetens utveckling.

Övrigt

Vi söker två resehandläggare och tjänsterna är tillsvidareanställningar som inleds med sex månaders provanställning.

Arbetsort: Boden.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta

 • Joanna Lindgren, sektionschef Reseavdelningen, tfn 073-079 22 48
 • Anna-Karin Berg, sektionschef Reseavdelningen, tfn 070-268 77 29

Fackliga representanter

SACO – Camilla Robertsson (HKV), Madeleine Bagge (FM HRC)

SEKO – Åsa Karlsson (FM HRC)

OFRS – Kjell Tetzlaff (HKV)

OFRO – Arne Nilsson (HKV)

Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-03. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 25 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 november 2021
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-12-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan