Samverkansofficer MALI 16

Om tjänsten

Om enheten
MALI 16 består till största delen av personal från Marinen där Amf1 är uppsättande förband. Förbandet påbörjar utbildning från och med 2022 januari vid Amf1 och roterar ner till MALI 2022 maj med hemrotation 2022 december.

Insatsen i MALI syftar till säkerhetsfrämjande uppgifter till stöd för MINUSMA:s stabiliserande operationer. MINUSMA står för ”United Nations Multidimentional Integrated Stabilization Mission in Mali”.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som samverkansofficer/LNO FHQ kommer du arbeta mot Force HQ i Gao och stödja kontingentsstaben och bevaka dess intressen genom att samverka med högre chef som Liaison officer (LNO). Jobbet är mycket självständigt och ställer höga krav på integritet och social kompetens samt en god inblick i förbandets taktiska förmåga. Du kommer ha kontakt med civila, lokala företrädare samt andra militära enheter.

Kvalifikationer

 • Yrkes- eller reservofficersexamen OF2/3
 • God förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift
 • B-körkort samt militärt förarbevis
 • Uppfyller FM medicinska och fysiska krav för tjänstgöring vid internationell insats


Meriterande
 • Tidigare tjänstgöring i MINUSMA
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Tidigare tjänstgöring i bataljons/brigadstab inom samverkansfunktionen
 • Tidigare internationell tjänstgöring (annan än MINUSMA)
 •  Kunskaper i franska och/eller tyska språket

Personliga egenskaper

Din personlighet präglas av öppenhet, samarbetsvilja, gott omdömde och ordningssinne. Du har hög integritet, har lätt för att skapa förtroendeingivande relationer och behärskar det sociala samspelet. Som person är du självgående och drivande samt besitter en god pedagogisk förmåga

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Befattningslön: Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Mali/GAO
Tillträdesdatum: 2022-01-10 eller enligt överenskommelse
Insatsperiod: 2022 maj-2022 december

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:
Richard Bräckvall personalchef MALI 16 Nås via 072-18 77 533 alternativt s1amfbat-amf1@mil.se

Fackliga företrädare:
Simon Abrahamsson OFR/O
Nås via växeln på 08-584 54 00 alternativt of-amf@mil.se

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-07. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö. Förbandet är baserat i Haninge (Berga) och i Göteborg.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 november 2021
 • Plats: Gao, Mali
 • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-12-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan