Must Underrättelsekontor söker driftledare till Bild- och geounderrättelseavdelningen

Om tjänsten

 

Är du en person som vill vara med och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker omvärld?

Bild- och Geounderrättelseavdelningen (BGA) levererar strategiska bild- och geounderrättelser inom Försvarsmakten och till Regeringskansliet. BGA söker en kreativ och driven driftledare som vill bidra till Sverige, landets intressen och vår frihet att leva som vi själva väljer.

På BGA lägger vi ett informationspussel med information utifrån bilder från en stor variation av källor och geografisk data som skapar förståelse för vad som hänt, händer och vad som kan komma att hända i vårt närområde och övriga världen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av BGA Teniksektion som har mycket varierande uppgifter med tonvikt på att stödja BGA andra sektioner med  drift och förvaltning av små och medelstora IT-system med högt ställda krav på säkerhet. Driftledarrollen är en bred roll där helhetsansvar för tekniska utrymmen såväl som infrastruktur inom IT, kraft, kyla, driftövervakningssystem, larm och inpassering kommer att ligga i fokus. Arbets- och projektledning kommer att ingå som en naturlig del i tjänsten.

Tjänsten kräver att du följer med i utvecklingen inom ovanstående områden och därför ser vi kontinuerlig vidareutbildning inom verksamhetsområdet och besök på konferenser, mässor m.m. som en naturlig del av arbetet.

Kvalifikationer

 • Du har för tjänsten lämplig utbildning, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt som vi bedömer likvärdigt,
 • Erfarenhet av driftledaransvar för tekniska utrymmen,
 • Erfarenhet av framtagande och underhåll av anläggningsdokumentation,
 • God förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp,
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift,
 • Körkort för personbil (B-körkort).

Meriterande

 • Erfarenhet från liknande arbete inom Försvarsmakten/MUST eller annan liknande verksamhet,
 • Erfarenhet av arbetsledning,
 • Erfarenhet av projektledning och projektering inom bygg, kraft, IT-infrastruktur eller kyla,
 • Erfarenhet av RÖS,
 • Erfarenhet av signalskyddstjänst,
 • Erfarenhet av passage- och larmsystem,

Personliga egenskaper
För att trivas med tjänsten är det en förutsättning att du har ett gediget intresse för teknik. Även ett högt säkerhetsmedvetande är ett krav. Arbetet ställer stora krav på egen initiativkraft, problemlösningsförmåga och vilja att själv se och förstå vad som behöver göras i syfte att förbättra och effektivisera. Som person är du praktiskt lagd och kan lösa det mesta samtidigt som du har god förmåga att strukturera och dokumentera ditt arbete.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina expertkunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Nationella och internationella resor kan förekomma inom arbetet.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Upplysningar
Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se Vänligen skriv ”Driftledare BGA” i ämnesraden.

Fackliga representanter
SACO/HKV: Camilla Robertsson, OFR/O: Roger Ericsson, SEKO: Lise-Lotte Larsson och OFR/S; Maria Ekelund. Samtliga nås via växeln 08–788 75 00

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-12-12. Vi gör urval löpande och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 november 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2021-12-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan