Hållbarhetsstrateg

Om tjänsten

Är du intresserad av planering och beslutsfattande på strategisk nivå? Vill du vara med och påverka miljöaspekterna inom Sveriges försvarsförmåga under tillväxt? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi beslutsunderlag för Försvarsmaktens högsta ledning. Du kommer att arbeta brett med miljöfrågor i både rådgivande, stödjande och utredande funktioner. Du kommer aktivt delta i utvecklingen av Försvarsmaktens miljöarbete. En stor del av arbetet som hållbarhetsstrateg innebär miljöstrategiska analyser för att kunna bedöma hur olika scenarier och antaganden påverkar Försvarsmaktens verksamhet. I din befattning kommer du att leda komplexa projekt.

Kvalifikationer:

 • Akademisk examen inom relevant miljö- eller teknikområde
 • Erfarenhet att arbeta strategiskt med hållbarhetsfrågor
 • God förmåga att arbeta systematiskt
 • God operativ förmåga med en analytisk framtoning
 • God förmåga att självständigt driva frågor
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

 Meriterande kvalifikationer:

 • Annan tvärvetenskaplig utbildning och/eller miljöjuridisk kompetens
 • Erfarenhet av att leda och utvärdera komplexa projekt och arbeta i processer
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta på Försvarsmakten eller annan central myndighet
 • Erfarenhet av att arbeta inom offentlig och internationell verksamhet

Personliga egenskaper:

Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens strategiska planering. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda avdelningen vid föredragningar för försvarsmaktsledningen såväl som vid regeringskansliet. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden. Tillträde snarast enl. ök. Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Placeringsorten är i Stockholm på Försvarsmaktens Högkvarter.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Försvarsmaktens stf hållbarhetschef Håkan Johansson, 08-788 78 45. Fackliga representanter är: OFR/O HKV Arne Nilsson, OFR/S HKV Pia Almström, SACO HKV Camilla Robertsson, SEKO Försvar HKV Hans Monthan. Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 november 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-12-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan