Rekryteringshandläggare

Om tjänsten

Är du intresserad av en befattning där du får möjlighet att stötta chefer genom hela rekryteringsprocessen? Vill du arbeta med utbildning inom rekrytering samt få möjlighet att delta i verksamhetens förbättringsarbete?

Då är du välkommen att söka tjänsten som Rekryteringshandläggare vid Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen arbetar du med att stötta chefer med alla delar av rekryteringsprocessen. Du arbetar med att utforma och publicera annonser, genomföra urval, telefonintervjuer och referenstagning, samt på sikt medverka vid intervjuer. Vidare får du möjlighet att vara med vid utbildningar i rekrytering för förbandets chefer samt delta i centrala utvecklings- och förbättringsarbeten inom rekrytering. I ditt arbete samarbetar du med FMTIS kommunikationsavdelning, i syfte att attrahera fler och rätt kandidater till lediga tjänster.

Du har din arbetsplats på Försvarsmaktens HR Centrum på Gärdet i Stockholm, där du arbetar i nära samarbete med specialister inom rekrytering. I tjänsten ingår resor till FMTIS 12 enheter runt om i Sverige för utbildning och rekryteringsstöd.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område för befattningen
 • Aktuell och relevant erfarenhet av rekryteringsarbete
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift

Meriterande

 • Kunskap och erfarenhet av rekrytering inom IT/teknikområdet
 • Aktuell erfarenhet av att utbilda
 • Erfarenhet av rekryteringsarbete inom statlig verksamhet
 • B-körkort

Personliga egenskaper
För att trivas och passa i rollen behöver du ha hög servicekänsla och en god förmåga att strukturera och prioritera bland arbetsuppgifter. Du är prestigelös, samarbetar effektivt med andra och duktig på att skapa och bibehålla goda relationer. Vidare är du tydlig i din kommunikation, förtroendeingivande och lyhörd.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast.

Arbetsort: Stockholm.

Har du frågor om tjänsten och anställningsvillkor är du välkommen att kontakta avdelningschef Dzenana Gustafsson via växeln, på telefonnummer 019 -39 35  00.

Fackliga representanter FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-15. Den ska innehålla CV samt personligt brev där du beskriver varför du är lämplig för befattningen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 november 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-12-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan