K 3 söker rådgivare/stabsofficer OPS ADVISOR till Irak

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Som stabsofficer OPS Advisor ingår du i ett team på ca fyra personer. Du är en del av en multinationell stab samt stödjer den irakiska staben på plats. Detta innebär stor möjlighet att bidra till utvecklingen av den irakiska stabens arbete, samtidigt som du får möjlighet att utvecklas själv genom det samarbetet som krävs i kontexten. 

Befattningen är OF3.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Insatsen är en del av Operation Inherent Resolve, OIR, med slutmål att besegra DAESH. Befattningen stabsofficer OPS Advisor handlar om att planera och följa upp verksamhet samt kunna utgöra rådgivare för den irakiska stabens verksamhet. Du samarbetar dagligen med andra i staben, genom t ex planering, genomförande och utbildning. 


Kvalifikationer

• Officer, lägst kapten 
• Mycket goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift påengelska
• Uppfyller fysisk förmåga motsvarande FM FysS nivå 2
• Uppfyller FM medicinska- och fysiska krav för tjänstgöring vid internationell insats
• God datavana och god administrativ förmåga 
• B-körkort


Meriter

• Erfarenhet från stabsarbete på högre nivå, motsvarande brigadnivå 
• Tidigare utlandserfarenhet
• Utbildad på pistol 88
 

Personliga egenskaper 

Rollen som stabsofficer OPS Advisor ställer krav på att du har förmåga att arbeta noggrant och strukturerat. Detta då du kommer hantera flera projekt/arbetsuppgifter samtidigt, ibland under mer intensiva perioder. Vi värdesätter att du har en mycket god samarbetsförmågan och kan agera flexibelt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning.  
Nivå: OF-2/3

Sysselsättningsgrad: Heltid 
Arbetsort: Irak/K 3 Karlsborg/Livgardet Stockholm
Tillträdesdatum: Tillträde av tjänst efter överenskommelse. 

Insatsperiod: Insatsen genomförs under kvartal 3-4 2022. Under del av kvartal 1 (ca v207-210) genomförs utbildning m.m. 


För upplysningar om befattningen kontakta:
Mj Olof Holmberg, Sektionschef G3

0505 45 10 00, olof.holmberg@mil.se


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00louise.arnholm@mil.se 


Fackliga företrädare:
SACO, Annelee Karlström

0505 45 10 00

 

OFR/S, Mikael Ekelund

0505 45 10 00

 

SEKO, Jan Arnholm

0505 45 10 00


OFR/O, Eva Härnqvist

0505 45 10 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-12Din ansökan ska innehålla intyg på efterfrågad utbildning, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Intervjuer är planerade att hållas under v150, med v202/v203 i reserv.

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt skyttebataljon och en underrättelsebataljon.
Den lätta skyttebataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 november 2021
  • Plats: Bagdad, Irak
  • Förband: Livregementets husarer – K 3
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-12-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan