Chef Försvarsmaktens Referensanläggning Ledningssystem

Om tjänsten

Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige? Vi söker dig som vill vara med att leda utveckling och drift av en gemensam referensanläggning för Försvarsmaktens ledningssystems tekniska system (FMLS TS REF).

Försvarsmakten är under stor tillväxt och det är av yttersta vikt att de ledningssystemkomponenter som utvecklas internt vid Försvarsmakten eller av Försvarets materielverk(FMV) fungerar i en helhet. Försvarsmakten satsar på att utveckla en gemensam referensanläggning för att understödja detta. Referensanläggningen kommer att innehålla två funktioner, dels en operativ referensmiljö som speglar hur den nuvarande driftsatta ledningssystemmiljön ser ut och en utvecklingsreferensmiljö som speglar planerade versioner av ledningssystemmiljön. 

Vår verksamhet erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet. Vi erbjuder en kreativ arbetsmiljö. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid samt ersättning för träningsskor vartannat år
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Om enheten

Teknik- och vidmakthållandekontor ledningssystem(TVK Ledsyst) har sin huvudverksamhet förlagd på Ledningsregementet i Enköping och funktionsleds av Försvarsmaktens Högkvarter. Enhetens uppgift är att ta helhetsansvaret för Försvarsmaktens ledningsstödsystem under hela livscykeln, från utveckling till avveckling, under såväl krig som kris och fred.

TVK Ledsyst är en organisation under utveckling och behöver förstärka upp med personal för att lösa nya tilldelade uppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter

FMV har under ett antal år byggt upp grunden för en referensanläggningen på uppdrag av Försvarsmakten. Nu har TVK Ledsyst fått ett uppdrag att utöka verksamheten samt att samordna de uppdrag som ges till FMV. Nu rekryterar TVK Ledsyst det team som ska leda arbetet med att etablera den utökade referensanläggningen.

Som chef för referensanläggningen ansvarar du bl.a. för:

 • Utvecklingen och etablering av referensanläggningen.
 • Leda verksamheten samt personal vid referensanläggningen.
 • Utarbeta processer för kontroll av ledningssystemkomponenter i ett system av system perspektiv.
 • Samarbetet med de befintliga referensanläggningarna för ledningssystem vid stödjande industrier.
 • Samarbetet med stridskrafternas utvecklingsorganisationer för ledningssystem.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är relevant.
 • Erfarenhet av ledande befattning med produktions- och arbetsgivaransvar.
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift.
 • God samarbetsförmåga
 • B-körkort.

Meriterande

 • Erfarenhet från chefsbefattningar inom Försvarsmakten.
 • Erfarenhet från lednings- och informationssystemområdet.

Personliga egenskaper

För att kunna lyckas och trivas behöver du ha drivkraft, engagemang och vana att coacha din personal. Du behöver kunna arbeta under eget ansvar och ha en rak och tydlig kommunikation.

Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders inledande provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Enköping. Resor förekommer i tjänsten.

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om befattningen

Avdelningschef Kent Jacobsson, tel. 070-3011223.

Information om rekryteringsprocessen

Personalgeneralist Angelina Lindgren, 073-853 82 62.

Fackliga företrädare

 • SACO-S – Carl Johan Pettersson.
 • SEKO – Christian Hedberg.
 • OFR/S – Clarence Arnstedt.
 • OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson.

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-22.  Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Om du går vidare i anställningsprocessen ska vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 maj 2022
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-05-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan