HR-Handläggare Hemvärn vid Blekingegruppen

Om tjänsten

Blekingegruppen (BLG) vid Södra Militärregionen (MR S) söker HR-handläggare Hemvärn.

Blekingegruppen ingår i Södra Militärregionen och ansvarar för 36. –37. Hemvärnsbataljon samt stödjer Frivilliga försvarsorganisationers utbildning av soldater.

Befattningen erbjuderI din roll som HR-handläggare kommer du främst arbeta med personaltjänst och rekrytering, men även övriga administrativa uppgifter inom ramen för vår verksamhet samt administrativt stöd till hemvärnet. Du skall självständigt och i samverkan med övrig personal främst civila handläggare, men även våra övriga sektioner, kunna verka inom ramen för utbildning och planering. Du kommer att ingå som resurs vid planeringssektionen, som handlägger och administrera främst ekonomi och personaltjänst men också rekrytering. Samt en rad övriga stabsfunktioner med rutinärenden, inom ramen för vår verksamhet.

Om enhetenBlekingegruppen (BLG) i Karlskrona har till uppgift att utbilda, organisera och administrera de två hemvärnsbataljonerna i Blekinge län. Utbildningsgruppen har även till uppgift att stödja verksamheten vid de frivilliga försvarsorganisationerna. Utbildningsgruppen består av tre sektioner. Logistiksektionen, utbildningssektionen samt planeringssektionen där HR-handläggaren arbetar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

·      Handlägger personaltjänsten vid en hemvärnsbataljon. Detta innebär att handlägga personalärenden, registerkontroll och ersättningsärenden kopplade till bataljonen.

·      Följer upp förbandsuppfyllnad samt ansvarar för registervård.

·      Stödjer hemvärnsbataljon med HR ärende, exempelvis beställning av resor samt uppdatera kvalifikationer.

·      Administrerar Mitt Försvarsmakten (CRM) för Hemvärnet.

Kvalifikationer

·      God datorvana med goda kunskaper i Office paket

·      Flerårig arbetslivserfarenhet av HR/administration

·      Gymnasieexamen

·      Goda kunskaper i svenska tal och skrift

·      B-körkort

Meriterande

·      Erfarenhet från Försvarsmakten i form av värnplikt, Hemvärnet eller tidigare anställning.

·      Erfarenhet från SAP/PRIO gällande HR och/eller ekonomi.

·      Utbildning inom HR, ekonomi alternativt administrativ erfarenhet.

Personliga egenskaper

Du har god förmåga att arbeta självständigt med mandat, är noggrann och har god förmåga att arbeta med flera projekt parallellt. Du har hög social kompetens och delar Försvarsmaktens värdegrund. Du är såväl serviceinriktad som resultatinriktad och har en mycket god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du har en hög personlig integritet och förmåga att skapa och bibehålla förtroende. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

ÖvrigtAnställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Rosenholm Karlskrona

Tillträdesdatum: 2022-05-01 eller enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

Befattningen innebär företrädelsevis arbete under kontorstider, men helg- och kvällsarbete förekommer. Flextid tillämpas. 

Befattningen är civil

Träning är en arbetsuppgift i Försvarsmakten med 3h/vecka. 

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

Chef Blekingegruppen: 070-517 66 77

HR Handläggare: Rose-Marie Ohlsson: 076-877 00 01

Fackliga företrädare

Thomas Johansson (OF)                       

Senadin Sela (OFRS)                            

Sven-erik Borg (SEKO)                         

Maria Iglesias (SACO)

Samtliga nås via växeln 046-36 80 00

Sista ansökningsdagVälkommen med din ansökan senast 2022-01-22. På grund av julledighet kommer ansökningar hanteras först 2022-01-22. 

Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 december 2021
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Södra Militärregionen - MR S
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-01-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan