Försvarsmaktens Hundtjänstenhet söker Regionala Fodervärdskonsulenter

Om tjänsten

Försvarsmaktens Hundtjänstenhet (FHTE) tillhör Luftstridsskolan (LSS) och har till uppgift att förse Försvarsmaktens kontinuerligt tjänstgörande krigsförband samt Polisen med tjänstehundar. Hundtjänst bedrivs inom hela Försvarsmakten. 
Vid FHTE:s Avelsavdelning planeras avel, omhändertas tikar/valpar, rekryteras fodervärdar, placeras valpar hos fodervärdar samt lämnas stöd till fodervärdar. Försvarsmaktens hundar placeras hos sin fodervärd när de är 8-10 veckor och där stannar de tills de är ungefär 1-1,5 år gamla. Under den perioden står Försvarsmakten för foder- och veterinärkostnader. Avelsverksamheten i Sollefteå har pågått sedan sommaren 2005 och genom åren har man fött upp över 3 000 valpar. Som stöd till fodervärdarna har Försvarsmakten ett antal Fodervärdskonsulenter ute i landet. Fodervärdskonsulenterna ansvarar för att, tillsammans med fodervärdarna, skapa förutsättningar för valparna att utvecklas i rätt riktning för ett kommande liv som tjänstehund. Regionansvarig Fodervärdskonsulent arbetsleder ca 10 Fodervärdskonsulenter i respektive region.

Nu söker vi dig som vill bidra med dina hundkunskaper i rollen som Regionansvarig Fodervärdskonsulent

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda, fördela, samordna och följa upp timanställda Fodervärdskonsulenter i respektive region
 • Administrera fodervärdsansökningar och ansvara för korrespondens med intressenter 
 • Regelbundet kontrollera och dokumentera hundarnas mentala, fysiska och sociala status samt dressyrnivå och miljöanpassning
 • Bistå FHTE Veterinär med information om hundarnas hälsoläge vilket innebär att du bör ha grundläggande kompetens vad gäller hundsjukvård
 • Löpande såväl som vid akuta behov hjälpa till vid dressyrproblem samt lägga upp en individanpassad handlingsplan korrekt anpassad för både fodervärd och hund
 • Utgöra kontaktperson i samarbetet med Militära förband och Polismyndigheten 
 • Administrera, följa upp och delta vid respektive regions L-tester
 • Att själv kunna verka i rollen som Fodervärdskonsulent
 • Hantera omplaceringar och själv kunna stalla en valp/unghund under en kortare period

Som Regionansvarig Fodervärdskonsulent skall du fungera som Försvarsmaktens representant ute bland våra intressenter runt om i landet. Våra konsulenter är en vital del av vårt fodervärdssystem och en förutsättning för att vi skall hitta och bibehålla våra fantastiska fodervärdar. Vi tror därför att din personlighet präglas av samarbetsvilja, gott omdöme och prestigelöshet. Du har mycket god erfarenhet av dressyr, har lätt för att skapa förtroendeingivande relationer och behärskar det sociala samspelet. Du har en god pedagogisk förmåga och kan förmedla din kunskap anpassat efter fodervärdarnas nivå och är en problemlösare som kan tänka utanför boxen. Utöver det är körkort och tillgång till egen bil som kan transportera hund en förutsättning och innebär milersättning med statligt bilmedgivande.

Arbetet, som innebär både praktiskt och administrativa arbetsuppgifter, utgår från ditt hem men du arbetsleds från FHTE:s Avelsavdelning i Sollefteå. Vi erbjuder dig ett omväxlande uppdrag i ett professionellt nätverk, internutbildning och möjligheten att bidra till Sveriges försvar.

Övrigt

Vi söker sammanlagt 6 Regionala Fodervärdskonsulenter fördelade på regionerna Nord, Västernorrland, Mitt, Öst, Väst och Syd. Anställningsformerna för dessa tjänster är tillsvidare (3 st) och tidsbegränsade ALVA-anställningar (3 st) under 1 år med möjlighet till förlängning i ytterligare 1 år. Samtliga tjänster är heltidsanställningar med tillträde fr o m 2022-04-01.

Kontakt och ansökan

Är du intresserad av att bli en del av vårt team i fodervärdsverksamheten? Skicka då in din ansökan och berätta om din bakgrund och dina erfarenheter inom hunddressyr.
Har du frågor är du välkommen att kontakta Fodervärdsansvarig Mikael Pounu 070-202 50 45 alternativt Personalchef Mi Domicelj på tel 018-19 60 00 (vxl).

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68

OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40

SACO Christina Ahremark 018-19 60 00.

SEKO SEKO-Forsvar-Uppsala@mil.se

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-11

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 januari 2022
 • Plats: Sigtuna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-02-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan