Redovisningschef till Militära underrättelse - och säkerhetstjänsten

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Var med och bidra till vår vision - Ett säkrare Sverige i en osäker värld. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Om enheten och rollen
Must interna redovisningssektion är ny och söker nu en chef som med stort intresse för ekonomi och redovisningsprocessens olika delar kan ta sig an sektionen. Sektionen ingår i planerings- och ekonomiavdelningen och består av redovisare och löneadministratörer. Som redovisningschef är du både strategisk och operativ och har det övergripande ansvaret för att säkerställa kvaliteten i redovisningen. 

Arbetsuppgifter
Förutom att leda och samordna den interna redovisningssektionen kommer du att vara ett avlastande stöd för ekonomichefen i diverse ärenden. Du kommer att vara kravställare av löpande redovisning, ha det övergripande ansvaret för att redovisningen utförs enligt gällande regelverk samt vara ett stöd till verksamheten i redovisnings- och lönefrågor. 

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av chefsbefattning med personalansvar och gedigen erfarenhet av att driva, leda och utveckla verksamhet och personal.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning med inriktning mot redovisning och bokslutsarbete eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Mångårig erfarenhet av löpande redovisning och bokslutsarbete
 • Flerårig ledarskapserfarenhet
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift

Meriterande 

 • Bred erfarenhet av redovisningsarbete inom offentlig verksamhet
 • Kunskap om gällande regelverk inom redovisningsområdet kopplat till statlig verksamhet
 • Kunskap om gällande regelverk inom löneområdet

Personliga egenskaper
Som person har du ledarförmåga, är drivande och arbetar strukturerat och metodiskt. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt, ett stort engagemang och stark vilja att bidra till utveckling. Samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer och nätverk blir avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen. Du har gott omdöme och förmåga att bedriva arbetet med hög grad av integritet.

För att du ska trivas hos oss
 är det är viktigt att du är säkerhetsmedveten och känner stort ansvar för arbetsuppgift och resultat.  Du har förmågan att självständigt hantera dina arbetsuppgifter, prioritera då så krävs samt fatta beslut inom ramen för ditt ansvarsområde. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är civil (oberoende). Tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt ök.
Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Arbetsort är Stockholm.

För mer information om befattningen 
Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Redovisningschef” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Camilla Robertsson, OFR/Försvar: Roger Ericsson, SEKO Lise-Lotte Larsson, OFR/S Maria Ekelund. Samtliga nås via växeln 08–788 75 00

 Sista ansökningsdag 2022-01-30.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 januari 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan