Strategisk inköpare

Om tjänsten

Försvarsmakten - VI försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”?

Inköpsenheten
Vid HR Centrum finns Inköpsenheten som ansvarar för kommersiell verksamhet och består av fem avdelningar. Avdelning IT varor och tjänster (t.ex. mjukvaror, hårdvaror, telefoni, teknisk bevakning och ledningssystem) söker nu strategiska inköpare till Stockholm. Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Enheten arbetar kategoristyrt.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Försvarsmakten har kommit långt inom kategoristyrning och är duktiga inom området. Du får möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Vi är ett sammansvetsat gäng som värdesätter ömsesidigt förtroende. Hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelösa och hjälpsamma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare kommer du att självständigt driva upphandlingar samt söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften. Inom ramen för den kommersiella rollen kommer du även att stödja uppdragsgivaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar anbudsdokument, genomför anbudsutvärderingar och eventuella förhandlingar samt följer upp leverantörsavtal. Du arbetar tätt tillsammans med din kategoriledare.
Som strategisk inköpare förväntas du även bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen med inriktning på juridik, ekonomi, logistik, inköp, eller eftergymnasial utbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt
 • Flera års erfarenhet från kvalificerat strategiskt inköpsarbete
 • Goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word)
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av upphandling inom IT-området
 • Flera års erfarenhet av arbete med att genomföra upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
 • Kategoristyrt inköp
 • Kunskap av avtalsrätt eller förvaltningsrätt
 • Kund- och leverantörsutveckling
 • Projektarbete eller projektansvar

Personliga egenskaper
Du är en serviceinriktad och drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt ha en vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på du tar ansvar för en större helhet, arbetar självständigt och har integritet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträdesdatum: snarast enligt överenskommelse
Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Arbetsort: Stockholm
Arbetsprov kan komma att genomföras.

Upplysningar om befattningen
Magnus Svenman, Avdelningschef IT varor och tjänster 070-148 94 91

Fackliga företrädare nås via växeln: 0505 - 45 10 00
SEKO Lise-Lotte Larsson
SACO Madeleine Bagge
OFR/S Kjell Tetzlaff
OFR/O Arne Nilsson

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 25 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 december 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-01-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan