Vakthavande befäl till Must

Om tjänsten

 

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.
 
Sökande enhet
Du blir en del av Must stab som direkt under chefen för Must leder och samordnar verksamhet, såväl internt som med externa aktörer. Avdelningen för Kommunikation och samband vid Must Stab ansvarar för Must vakthavandeorganisation och vi söker nu ett Vakthavande befäl. Befattningen är öppen för ansökningar från både militära och civila kandidater. 
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vakthavande befäl tjänstgör vid Must vakthavandefunktion under ordinarie kontorstid. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för omvärldsbevakning och lägesuppföljning inom ramen för Must vakthavandefunktion och representera Must i Joint Operations Center (JOC). Du uppdaterar Must operativa ledning om läget i närområdet och FM:s internationella insatser samt stödjer i frågor gällande underrättelse- och säkerhetstjänst. Vakthavande befäl utbildar personal för upprätthållande av Must grundberedskap och samordnar föredragningar internt och för externa uppdragsgivare. Ytterligare uppgifter är att vara kontaktyta gentemot Försvarsmakten och andra myndigheter som Regeringskansliet, Säpo, FRA och MSB m fl i frågor som rör underrättelse- och säkerhetstjänst.
 
Kvalifikationer
 • Officersexamen på nivå OF3 eller OR7, alternativt OF2 med mycket goda vitsord eller civil högskole-/universitetsexamen i samhällsvetenskapliga eller andra relevanta ämnesområden.
 • God kommunikationsförmåga på svenska och engelska i både tal och skrift. 
 • Erfarenhet av arbete inom, eller samarbete med, Försvarsmakten.
 • Vana av att snabbt hantera uppkomna ärenden och samordna aktiviteter.
 • Förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer internt och externt.
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet från tjänstgöring inom underrättelse- och säkerhetstjänst.
 • Goda kunskaper om utvecklingen i Sveriges närområde.
 • Erfarenhet från internationella insatser eller internationell samverkan.
 • Goda kunskaper/vana att arbeta i olika typer av IT-system.
 • Erfarenhet av att effektivisera arbetssätt och rutiner. 
Personliga egenskaper
Arbetet utförs i en relativt sluten miljö vilket ställer höga krav på din samarbetsförmåga. Befattningen förutsätter ett strukturerat arbetssätt, flexibilitet, servicekänsla samt hög integritet. Det krävs stor noggrannhet och förståelse för komplexa informationsflöden samt att du har en förmåga att arbeta och fatta beslut både enskilt och i grupp. 
Eftersom arbetsgruppen är liten och samarbetet bitvis intensivt kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.
 
Övrigt
Befattningen är öppen för sökande på både militär nivå (OF3, OR7) och civil nivå med relevant högskole-/universitetsexamen. Vid tillträde inleds en period av internutbildning, vilket är en förutsättning för att i förlängningen vara självgående som Vakthavande befäl vid Must.
Befattningen är en tillsvidaretjänst och inleds med provanställning i sex månader. Tillträde sker snarast efter överenskommelse. Arbetsort: Stockholm.
 
Upplysningar
Upplysningar om befattningen kan lämnas av avdelningschef Maria Harrysson som kan nås via växeln 08-788 75 00.
 
Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Camilla Robertsson för SACO/HKV, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.
 
Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-01-30. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 januari 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2022-01-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan